Прогноза за времето – 6 декември (неделя)

0
2731

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, с временни разкъсвания на облачността по най-високите части

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще се предимно между 8° и 13°, по-ниски в северозападните райони, в София около 9°. Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и след обяд вече ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

В планините също ще бъде предимно облачно и мъгливо, с временни разкъсвания по най-високите части. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, почти без валежи. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 06.12.2020 слънцето ще изгрее в 07:43 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 09:08 часа.

На 06.12.2020 луната ще изгрее в 22:39 часа и ще залезе в 12:27 часа. Осветеност на диска в 0h UT 70 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Облачно и мъгливо ще бъде и на Балканите. На места в западните и южните райони ще превалява дъжд, а в Хърватия и Словения валежите ще са интензивни и значителни по количество. В северозападните части на полуострова ще бъде и ветровито.

У нас, в понеделник, още преди обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, по-интензивни в югозападните райони, а по-късно ще завали и в централната част от страната. Привечер и през нощта в Предбалкана и северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг. Във вторник ще продължи да вали само в Североизточна България.

Предимно облачно ще се задържи и през следващите дни, на места с валежи, повече по количество в южните райони. Температурите ще се повишават и ще бъде по-топло от обичайното за декември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук