Прогноза за врмето на 22 март

0
61

Днес валежите ще продължат. В повечето райони ще вали сняг, на много места по поречието на Дунав – дъжд и сняг, в Източна България – дъжд.

По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен.

С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 1° и 6°.

В Югоизточна България температурите ще са сравнително високи, дневните ще достигат на места до към 8°; възможно е слабо да прегърми.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Във вторник и сряда ще превалява вече по-слабо и на по-малко места, но застудяването ще продължи. В четвъртък облачността ще намалее, сутрешните температури рязко ще се понижат, но през деня ще започне постепенно затопляне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук