Проговори инструктор от тайната армия на Путин в Германия

0
1400

Bild първо ми предложи после се отказа от интервю с мен, свидетелства Андреас Вайтцел, посочен като един от конспираторите

Редица немски медии разпространиха информация, че Русия е изпратила в западни страни и конкретно в Германия „нелегални бойни отряди“. Информацията първо тръгна от Bild и бе подхваната от други издания, които се позоваваха на книгата на журналиста Борис Райтшустер „Тайната война на Путин“. Тв каналът RT разговаря с ръководителя на школата за бойни изкуства SYSTEMA Андреас Вайтцел, посочен като един от босовете на нелегалната организация в Германия.

„Това са пълни дивотии и измислици… Когато започна конфликтът с Украйна се появиха първите писания в сп. Focus, че в руските школи за бойни изкуства в Германия се подготвят някакви командоси. После замлъкнаха и повече от година нито ред. Сега Bild претопля версията“, казва инструкторът.

Според него опитите да се органидират подобни провокации не са единични. След като той опровергал в социалните мрежи писанията с него се свързали журналисти от Bild и му предложили да им даде интервю, за да сподели гледната си точка. По-късно обаче се интервюто било отменено по настояване на ръковоството на вестника.

Андреас Вайтцел обяснява, че подобни публикации се отразяват негативно на репутацията на руските немци, които са примерни граждани на Германия. Този „лов на вещици“ според него е поръчков и се изпълнява от недобросъвестни журналисти.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук