Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев

0
2797

Нови становища и декларация в подкрепа на зам.-главния прокурор Иван Гешев за следващ “обвинител №1” са постъпили във Висшия съдебен съвет (ВСС).

След стотиците прокурори и следователи от цялата страна и обвинителите от РП-Златоград изразиха своята положителна оценка за работата на зам.-главния прокурор. “В негово лице ние виждаме колега, който е доказан професионалист, с дългогодишен стаж и опит в системата на Прокуратурата на Република България и с избирането му ще се спомогне за утвърждаването на имиджа на прокуратурата, ще се постигнат положителни резултати в борбата с престъпността, както и утвърждаване и надграждане на постигнатите през предходните години положителни резултати в работата на ПРБ. Предвид това подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България, която считаме че е най-подходяща и отговаря на законовите, моралните и професионалните изисквания за заемане на тази длъжност”,смятат прокурорите от Златоград.

Освен тях и ръководството на полицията в София, както и колегите им от Кюстендил са изпратили становища в подкрепа на Иван Гешев. “Във връзка с номинацията на г-н Иван Гешев от страна на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България, в качеството ми на директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, заявявам подкрепата на ръководството на областната дирекция. Опитът, дейността и авторитетът на г-н Гешев като магистрат, като административен ръководител на Специализираната прокуратура и като заместник-главен прокурор, свидетелстват за висока професионална компетентност и нравствени качества, които са съответни на изискваните за позицията и за законосъобразно осъществяване на правомощията по смисъла на чл. 136, ал, 5 и чл. 138 от Закона за съдебната власт на главен прокурор, а така също и на обществените очаквания в тази връзка”, пишат в становището си полицаите от Кюстендил.

“Господин Гешев в качеството си на ръководител на Специализираната прокуратура с наложения стил на работа, съчетан с последователност, компетентност и отстояване на върховенството на закона, дават необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР”, смятат столичните полицаи.

“Предизвикателствата, които днес стоят пред прокурорската институция са изпитание за неговия професионализъм, воля и упоритост. Една част от тях са свързани със законодателни промени, а друга – с преодоляване на констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничесто и проверка. Уверени сме, че г-н Иван Гешев все така мотивирано и всеотдайно ще продължи да работи за тяхното преодоляване, ще надгради постигнатото през годините и ще допринесе за повишаване на общественото доверие и авторитет пред българските и европейските институции, което прави достойна кандидатурата му за заемане на високоотговорния пост на Главен прокурор на Република България”, пишат от ГДБОП.

provaton.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук