Променлива облачност днес, температурите 14° – 19°

0
135

Снимка: архив, БГНЕС

На места в Североизточна България ще превали

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. По-значителна облачност ще има след обяд над планинските райони и Североизточна България, на места там ще превали слабо. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 14°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на места ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – често значителна и по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1 до 2 бала.

В началото на новата седмица, с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество, в южните райони от страната ще има и гръмотевици. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Във вторник ще бъде студено и ветровито; все още с валежи, ще има и дъжд, и сняг; повече ще са валежите в източните райони, където ще има и гръмотевици.

Елка Василева

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук