Проф. Балтов предупреди за голяма опасност заради антиваксърите

0
2624

До около 50 човека ще могат да се ваксинират в една 12-часова смяна

„Вече сме по-спокойни и не до там обременени.“ Така коментира настроението в болниците проф. Асен Балтов в телевизионно интервю.

„Има голяма скрита заболеваемост. Голяма част от хората не си правят тестове и ние не можем да карантинираме никого от близките им и тях. Това доведе до не този спад на заболеваемостта, която очаквахме.“, обясни медикът.

„Хората смятат, че са безсмъртни, за съжаление преди да прекрачат прага на болницата.“ Така коментира той предпразничното струпване на хора пред магазините.

„Аз ще се ваксинирам въпреки че преболедувах. Когато нямаш антитела, трябва да го направиш веднага. Такива като мен, могат да изчакат около 3 месеца.“, категоричен е Балтов.

„Мисля, че кампанията на антиваксърите, която започна доста преди нашата обърка хората. Заради това не е голям процентът на хората, които искат да се ваксинират. Мисля, че антиваксарските движения ще изчезнат.“, каза той.

Балтов разясни, че вече са подготвени кабинетите за ваксинация. До около 50 човека ще могат да се ваксинират в една 12-часова смяна. „Надявам се хората от по-задните групи, да могат да се ваксинират някъде през март.“

„Хората с онкологични заболявания задължително трябва да се прегледат и да се консултират с лекуващия си лекар.“, обяснява Балтов.

„Важно е да отбележа, че в „Пирогов“ ще има 24-часов кабинет – алергология, защото както знаем всеки може да плучи алергична реакция, не само от ваксина.“, завърши той.

Стана също известно, че дъщерята на професор Балтов е преболедувала К-19, усложняваш факто е било това, че жената като малка е боледувала от асма. За щастие всичко е приключило за около 15 дни.

В последствие дъщерята на шефа на Пирогов е взела отговорно решение и е дала кръвна плазма, за да може с нея да се лекуват тежко болни от К-19.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук