Проф. Божидар Димитров разцепи Местан: Натрупал е милиони! Да вземе да си ги харчи и да потъне в небитието, вместо да плещи, че ще прави партия!

0
594

Ще го дам под съд за държавна измяна и шпионаж, категоричен е директорът на Националния исторически музей пред медията ни

mestan„Преди всичко аз ще направя това, което кой знае защо държавните служби не са направили досега – ще повикам няколко адвокати, които са специалисти в определена област на правото и ще обсъдя с тях дали съществува възможност да дам под съд г-н Лютви Местан за държавна измяна и шпионаж в полза на чужда държава. Има поне косвени доказателства за това, че той покрива поне два члена от Наказателния кодекс по тази линия“. Това заяви пред ПИК проф. Божидар Димитров. Потърсихме го за коментар на твърденията на Лютви Местан, който се закани да го даде под съд за твърденията му, че е агент на чуждо влияние в Турция.

„Много съм благодарен на Местан, че ще ме даде под съд, защото това ще ми осигури такова подскачане на рейтинга сред останалата част от българския народ, че ще бъда готов да се кандидатирам за депутат, кмет на голям град или президент на следващите изборите“, подчерта Димитров пред медията ни.

„Не мога да си обясня дава ли си сметка този човек къде се намира и какво върши и плещи в момента? Вместо да потъне тихо и кротко в небитието и да си харчи милионите натрупани Господ знае по какъв начин, той се перчи, че ще прави партия и незнам си какво.

Не си ли дава сметка, че това ще бъде първата партия в света на доказан чужд шпионин в една суверенна държава. Това ще се запише като прецент в историята на света като Радан Кънев, който хем е в опозиция, хем е на власт и то с министри“, посочи директорът на НИМ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук