Проф. Константинов категоричен: Ще има правителство, ето с чий мандат

0
144

Трябва да има правителство. Натискът, на който сме подложени, се влошава, посочи математикът

Смятам, че правителство ще има с мандат на генерал Янев. В момента бих се обзаложил по-скоро за това. Нито може да има ГЕРБ начело на правителство – това няма да се допусне. Нито ГЕРБ ще тръгне да прави правителство с ПП“. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ.

„Ген. Янев каза, че партията му е готова на коалиция с всички“, припомни проф. Константинов. „В момента всичко зависи от това, какво ще каже посолството“, поясни той.

Българският народ е талантлив, няма да успеят да ни утрепят толкова лесно. Само ние и франките сме си запазили името на държавата над 1000 г.“, каза още той.
„Трябва да има правителство. Натискът, на който сме подложени, се влошава. В Украйна положението се влошава. Още не се знае как ще реагира Путин на поредната гавра срещу държавата му. На западняците не им харесва нападението над Кримския мост. Защото при една война и те ще умрат, както всички други. Но пък в същото време правят всичко възможно да настроят всички срещу Русия, което е пагубно“, каза проф. Михаил Константинов.
По думите на математика няма значение, че данните от преброяването са излезли след изборите.

 

„Нищо нямаше да е различно. Големите приказки, че София е ощетена, в числа изглеждат така: В момента столицата излъчва 42 депутати. Ако бяха отчетени резултатите от преброяването, щяха да са 47. Думата „ощетена“ не е точна. Партиите си взимат същите брой мандати на национално ниво, независимо как са разпределени по райони“, каза още проф. Константинов.

„По целия свят, включително в България, българите сме общо 8,3 милиона“, каза още той.

По думите му през 1989 г., когато комунизмът е паднал, населението ни е било близо 9 милиона.

„Намалели сме със 700 000, но на територията на България сме намалели много“, каза още той.  И обясни, че 70-80 хиляди души губим годишно, част от които заради разлика в раждаемостта и смъртността, а другото – заради отрицателния прираст.

„Голяма част от българите в чужбина са си запазили гражданството и те са в нашите бази данни“, поясни математикът.

Според него етническия профил в страната се влошава и вината на това е на по-големия и по-умния. Коренните българи сме повече и по-умни, така че ние сме виновни, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук