Проф. Константинов посочи три варианта за предсрочни избори, най-скорошната дата е на…

0
127

Личното поведение на някои хора от властта е недопустимо, в други държави собствените им хора ще ги свалят, посочи той

По-скоро ще падне правителството. Ако трябва да залагам пари, ще заложа на това. Тогава отиваме на избори на 25 септември. Това заяви математикът Михаил Константинов в ефира на БНТ по повод предстоящия вот на недоверие на кабинета „Петков“.

По думите му има още два варианта. Ако правителството не падне сега, ако прескочи това нещо, изборите може да са през ноември-декември. Ако оцелеят пак, което е малко вероятно, отиваме към местните избори догодина. Т.е. вариантите са три – Избори веднага, декември или октомври догодина“, уточни той и допълни, че не е добре да се отлага. „Есента става студено, разваля се времето. Ако ще сменяме властта, трябва да я сменяме сега“, смята проф. Константинов.

По отношение на връщането на хартиените бюлетини, той заяви, че изборното законодателство трябва да се пипне. „Не трябва да се дава възможност на секционните комисиите да броят изборните бюлетини. Те трябва да си вземат флашките и да отидат в РИК и така ще си улеснят и собствения живот“, каза още той.

„Народното събрание започва да прилича на едно нещо, наречено бардак. Това е обидно и за нашите предци, които създадоха държавата ни и за кратко време я направиха най-силната на Балканския полуостров. Ние в момента систематично я унищожаваме тази държава“, ядоса се той.

Проф. Константинов коментира и властта и разпада в коалицията. „Това до вчера да сте били приятели, а днес вече да се мразите, не е работа. Освен това личното поведение на някои хора от властта е недопустимо“, заяви той и напомни за Бил Клинтън и Моника Люински. „Люински не се месеше във властта. Това няма да се случи в нито една държава. Собствените им хора ще ги махнат“, каза той.

Още скандални детайли около солунската „тайна вечеря“ на Петков и Лена

Припомняме, че както БЛИЦ писа в последните седмици се заредиха редица скандали относно премиера Кирил Петков и шефката на кабинета Лена Бориславова. Преди броени дни обаче тя се появи изненадващо в парламента с годежен пръстен.

„В Европа никъде няма машинно гласуване, но в много държави четат на скенер. В момента тече една много голяма подписка, може би над 150 хил. души са я подписали – да се върне хартиената бюлетина. Има обществено желание за промяна. Но в момента депутатите се занимават със собственото си оцеляване. Те са като един кошер, не се знае кой ще влезе. Но това са едини от онези моменти в историята, при които действия на малък брой хора опрделят накъде ще тръгне страната. Аз ги призовавам нашите 240 народни представители да бъдат много отговорни – като взимат едно решение, то да е по съвест, а не по лична облага“, завърши проф. Константинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук