Проф. Мангъров с добри новини и дата кога всичко ще свърши най- накрая

Професор Мангъров зарадва всички и даде надежда на всички ни за скорошно приключване на извънредното положение в страната.

0
2111

Професор Мангъров зарадва всички и даде надежда на всички ни за скорошно приключване на извънредното положение в страната.

Единственият възможен изход е стадният имунитет. В момента най-адекватно от всички се държи БПЦ, която остави храмовете отворени.

Там трябва да отидат тези, които са най-млади и здрави, а тези, които са болни, нека да не ходят. Това заяви началникът на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров” ЕАД – София доц. Атанас Мангъров в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.„Това е най-адекватно и най-правилното, което може да се направи, за да се спре тази зараза. 70% от хората трябва да я изкарат. Повечето няма и да разберат. Затова е най-добре младите да я преболедуват. Разумните възрастни хора не трябва да ходят“, подчерта той.

Доц. Мангъров уточни, че хората, които са починали са на възраст, с придружаващо сериозно заболяване, те загиват не от вируса, а с вируса. „Няма повторно заболяване, който го е казал не си е чел учебниците. Пациентът може да отделя вируса, след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял. Това не е ново заразяване, а си е същото. Този феномен се получава при много вирусни инфекции. Ако не се развива имунитет към това заболяване, тогава каква ваксина чакаме?“, посочи той.

„Целта е въпреки този вирус ние малко по малко да минем към нормален живот. Както е тръгнало, така могат да минат и 20 години“, допълни специалистът.

„Това, което ще се случи на Цветница е малко да се отпуши шлюза, но за младите и силните. Същото нещо би трябвало да се случи и на Великден. След това трябва да се отворят стадионите, за да отидат хората да спортуват. Трябва да се отворят градинките и парковете. Всички започваме да развиваме един Стокхолмски синдром. Трябва да се опитаме да преодолеем това нещо. Следващата стъпка е децата да тръгнат на детски градини и училища. Силно се надявам, че проепидемичването ще стане до 13 май. Тогава би трябвало нещата вече да са приключили и да се върнем към нормален живот“, каза Мангъров.
Доц. Мангъров разкри, че ваксина няма да има по-рано от година-две. Дори да се изработи, тя трябва да се изпита, каза още лекарят.

News24sodia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук