Проф. Румен Гечев: БСП няма да подкрепи Каримански за управител на БНБ

0
110

Няма да подкрепим Любомир Каримански за шеф на БНБ, за да не взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. След като беше оттеглен единия колега, не смятаме да продължаваме раздора като подкрепим единия.

Това каза в ефира на Нова телевизия Румен Гечев от „БСП за България” по повод предстоящото гласуване на гуверньор на БНБ.

Той отказа да коментира личните качества на двамата кандидати и добави, че има възможност Димитър Радев да остане а поста гуверньор на БНБ.

Гечев смята, че БСП има най-разумното поведение в коалицията. “Случаят с БНБ ще отшуми, защото коалицията има реални ангажименти – съдебни реформи, както и да преведем българския народ при тази обстановка. Най-важната задача не е да се водят спорове. Имаме сериозни икономически предизвикателства. БСП полага усилия за спокойствие и прилагане на европейски опит”, отбеляза той.

“Беше казано съвсем ясно от г-жа Нинова, че ако има решение на парламента, а аз се надявам такова нещо да няма, че тя няма да подпише решението. Това означава, че Нинова ще напусне правителството, а БСП коалицията. Тогава отиваме на нови избори”, каза Гечев.

“Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина”, каза депутатът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук