ПРОЧУХМЕ СЕ: Италианци се учат на „патриотизъм“ от нас! Масово одобряват кадрите на заловени от хайките по границата ни!

0
1360

Кадрите, на които се виждат заловени нелегални мигранти от хайките по българо-турската граница, обиколиха Интернет пространството и достигнаха до италианските потребители.

Последните кадри, на които се виждат мигранти по очи в гората и с вързани със „свински опашки“ ръце, предизвикват бурни коментари в социалната мрежа. Около тях има изправени мъже от хайката, които се чува да казват на смесен английско-български: „Turkey! Обратно! Go back! Back, Turkey! Now! Turkey, go! Турция, go, обратно! No България! Go Туркия immediately!“

Италия също се сблъсква с бежанския проблем – там хиляди нелегални пристигат по море. Независимо от политиката, обикновените хора изразяват несъгласието си с нашествието на мигрантите.

Екипът на BNews подбра за вас някои от коментарите на италианските потребители под клипчето със задържани у нас нелегални.

„Изпратете ги обратно в родината им… Това са престъпници“

„Това не са мигранти, това са зверове, тяхното намерение е, крадат, изнасилват, убиват, пласират наркотици………… .. италианците да се събудят, да ги изхвърлят, преди да е станало твърде късно.“

„Ние разчитаме на тях (българите – бел.ред.) да защитят Европа, заедно с Австрия и Сърбия.“

„Чудесно!“

Информация и коментари по темата се появиха и в световните медии. Някои медии са публикували и клипа с ареста на мигрантите.

Euronews съобщава, че „гражданския арест“ на мигрантите в България е осъден от правозащитни организации.

Европейският портал Euractiv цитира проучване на общественото мнение, направено от Българската национална телевизия, според което 84% от зрителите подкрепят идеята, че доброволческите отряди трябва да бъдат признати и подкрепени от правителството. 16% заявяват, че са против.

Медията припомня, че Динко Вълев е станал международно известен с патрулирането по границата с Турция на „лов“ за мигранти. „България има нужда от хора като мен, достойни българи, готови да защитават родината си“, казва Вълев, който бе интервюиран от няколко западни медии.

Би Би Си също пише за включването на доброволчески патрули в мигрантската криза в България по-рано тази година. Динко Вълев – български търговец на резервни части за автобуси, се превърна в национална знаменитост през февруари, след като започна да патрулира по турската граница на „лов“ за мигранти. Той спечели национални похвали за залавянето на група от 12 сирийски мъже, три жени и едно дете. На кадрите, заснети с мобилен телефон, се вижда как мигрантите лежат на земята, чакайки полицията, докато той ги обижда.

Миналата седмица българската гранична полиция даде награда за доброволчески „граничен патрул“, който задържа 23-бежанци на границата с Турция, припомня Би Би си, цитирайки новинарския сайт Balkan Insight.

Всеобщото мнение в социалната мрежа Фейсбук изглежда е, че гражданските патрули срещу бежанците трябва да се поощряват и поддържат. Малцина смятат, че действията им са обида за човечеството и срам за страната.

Според информация в социалните медии, често доброволческите отряди се представят като „патриоти“, но в действителност ограбват бежанците и взимат ценностите, които носят, пише Euractiv.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук