Психично болен се барикадира в дома си и „обстрелва“ минувачи с камъни и стъкла

0
1243

Психично болен 63-годишен мъж се барикадира в дома си в Хасково и започна да замерва минувачите с каквото му попадне от остъклената тераса. Към улицата летяха парчета стъкло, камъни, една метла, кухненски съдове.

„Едно стъкло падна на сантиметри от майка с дете, не знам как не я уцели. Жената изпадна в шок и побягна”, разказаха съседите. Две ученички също за малко да бъдат улучени от канонадата от втория етаж. За щастие няма пострадали от бомбардировката, а съседи навреме се усетили да предупреждават хората да не минават оттам.

“Любомир Арнаудов има психични проблеми, лежал е и в Психото в Болярово. Почти всяка година по някое време го прихващат. Явно не си е пил лекарствата”, разказаха съседи. Районът веднага бе отцепен от полиция. На място пристигна и линейка, както и пожарна. Психоложка от МВР, застанала на улицата под терасата, води продължителни преговори с мъжа, опитвайки се да го уговори да напусне къщата.

Той пък жестикулираше енергично от терасата и крещеше нещо, но думите му не се чуваха от улицата. След почти час безплодни уговорки мъжът бе изведен от жилището от полицейски спецчасти и вкаран в линейката, която го откара директно към Психодиспансера в Болярово./БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук