Пускат на търг 37 коли на фирма на Цветан Василев

0
1238

37 коли на най-щедро кредитираното дружество от КТБ, свързано със  забегналия банкер Цветан Василев – „Партнер лизинг“, са обявени за продан.

Това е първата продажба на автомобили на фирмата. Тя се извършва от частния съдебен изпълнител Стоян Якимов в София.

35 от возилата са джипове и 2 – леки автомобили. Марките са Kia Venga, Kia Sorento, Kia Sportage, Great Wall Steed, Great Wall Hover.

Обявените цени на леките коли е малко над 4000 лв., а тази на джиповете се движи между 5600 и 20 800 лв. Цените не са високи, защото фирмата се е дерегистрирала по ДДС.

Търговете са обявени в Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Заради добрите цени интересът е много голям. Срокът за подаване на оферти е от 15 август до 15 септември т.г. На 16 септември в 9 ч. продажбите ще бъдат обявени.

Преди дни стана ясно, че синдиците на КТБ са извадили изпълнителен лист срещу „Партнер лизинг”, като засега той е за около 11 млн. лв. борч. Тази сума обаче е много малка част от общото задължение на дружеството към трезора. По информация от Търговския и Имотния регистър фирмата е теглила близо 50 кредита за над 190 млн. лв.

От сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители става ясно, че вече е започнала разпродажба на имуществото на част от големите кредитополучатели на КТБ. От вчера на публична продан бе пусната и сграда в центъра на София, собственост на свързаната с Василев „Финивест”.

Дружеството е придобило зданието от „Агрокомплект”, като в последствие е заложило имота пред КТБ за 3,2 млн. евро. Тази сума вероятно отговаря на пазарната стойност на сградата, защото в момента тя е пусната на търг при начална цена от 2 582 000 лв.

От обявлението става ясно, че на тезгяха се вади не цялото здание, тъй като първите етажи от него са собственост на няколко чужди посолства. Търгът ще се проведе на 18 септември./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук