четвъртък, април 18, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Пускат ремонтирания участък от „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

Пускат ремонтирания участък от „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

0
8622

В рамките на днешния ден напълно ще бъде възстановено движението времонтирания 22-километров участък от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора.

На първо място ще бъде отворено платното за движение в посока София.

В следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика ще се премахва и сигнализиращите средства за временна организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца.

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 година, пише пресслужбата на транспортното министерство.

Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и други.

За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. В ремонтирания участък са положени около 135 000 тона асфалт.

За повишаване на безопасността на движение са монтирани около 92 км мантинели.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук