Путин каза защо Киев е планирал диверсията в Крим

0
1512

Русия не възнамерява да прекъсва взаимоотношенията си с Украйна

Руският президент Владимир Путин назова възможната версия за опита за диверсия в Крим. Според руския държавен глава, Киев се е решил на тази мярка заради нежеланието или невъзможността на украинската страна да изпълнява минските споразумения.

„Ясно е защо това бе направено. Защото (в Украйна) не искат или не могат по някакви съображения да изпълняват минските споразумения. И не могат да обяснят на собствения си народ наличните пропуски в социално-икономическата политика”, заяви руският президент в хода на съвещание с членовете на Съвета за национална сигурност на Русия.

По-рано Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за предотвратяването в Крим на диверсии, подготвени от Главното управление за разузнаване на министерството на отбраната на Украйна. Целта на диверсията е била дестабилизиране на социалнополитическата обстановка в региона по време на подготовката на изборите.

Путин заяви още, че Русия не възнамерява да прекратява отношенията с Украйна, въпреки провокационните действия на Киев. „Не възнамеряваме да прекратяваме нашите отношения, въпреки нежеланието на днешните власти в Киев да поддържат пълноценни дипломатически отношения на равнище посланици, ние, също така, ще създаваме възможности за развитие на контактите и тяхното поддържане”, каза Путин.

Руският лидер изрази надежда, че провокационните действия „няма да са окончателният избор на нашите партньори и здравият смисъл ще надделее”, съобщава Интерфакс.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук