Путин пристигна в Крим, свиква Съвета за национална сигурност

0
1328

Посещението на руския президент на полуострова е в обстановака на повишено напрежение с Украйна

Руският президент Владимир Путин пристигна в Крим в обстановка на повишено напрежение с Украйна и военни маневри в района. РИА „Новости“ предава, че се очаква той да проведе заседание с членове на Съвета за национална сигурност и да посети Общоруския младежки форум „Таврида“ край Севастопол.

Путин ще разговаря и с местни лидери, след като Крим бе прехвърлен неотдавна към Южния федерален окръг и изгуби административната си самостоятелност във федерацията.

Президентът бе тук за последно през март, когато провери как върви строителството на моста над Керченския проток. През август м.г. той пак бе тук и се спусна с батискаф на дъното на Черно море.

Путин за пръв път идва в младежкия лагер „Таврида“, провеждан от агенцията за младежта с подкрепата на Кремъл. Тази година той е посветен на младите режисьори, продуценти и актьори и заради очакванията да пристигне президентът, продължителността му бе удължена с два дни. От събота започва последната смяна в лагера, в която до 24 август се събират млади руски журналисти от регионални медии.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук