Пълен провал за Москов! Реформата му се оказа антиконституционна! БСП иска оставка незабавно!

0
1373

Депутатите от БСП д-р Емил Райнов, Желю Бойчев и Георги Гьоков поискаха оставката на здравния министър Петър Москов.

„Ние сезирахме Конституционния съд и ето резултата – спряха поредната налудничава реформа на Москов. Преди месец поискахме вот на недоверие за здравеопазването, като тогава колегите заявиха, че нямаме достатъчно мотиви. Ние не виждаме какви повече мотиви може да има от това“, заяви депутатът Емил Райнов по повод решението на КС за отмяна на здравните пакети. Тази реформа, която беше основна от Петър Москов, се оказа противоконституционна.

„Лекарите имат едно правило: „Ако не можеш да помогнеш, поне не вреди“. Та питаме ние, докога Петър Москов ще вреди на здравеопазването? Когато и да си подаде оставка ще е късно, защото той вече нанесе много щети“, допълни Емил Райнов.

Колегата му Желю Бойчев пък допълни, че реформата с пръстовите отпечатъци също ще бъде посечена жестоко, защото вече пациентски и лекарски организации са се сезирали по този казус. „Такъв тип безумства може да се случат единствено при Петър Москов. Това решение вече е атакувано и за пореден път няма да мине“, заяви Бойчев./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук