Пълнен кекс с крем

0
707

Необходимите продукти за блата:
2 чаени чаши брашно
1 яйце
2 супени лъжици какао
1 чаена чаша кисело мляко
⅔ чаена чаша захар
½ чаена чаша олио
1 чаена лъжица сода

Необходимите продукти за крема:
½ чаена чаша захар
4 супени лъжици брашно
2 жълтъка
500 мл прясно мляко
2 ванилии

Начин на приготвяне:

Подготвяне на блата за кекса. Разбивате яйцето, заедно със захарта и олиото, след което добавяте и киселото мляко, в което сте разбъркали содата и отново разбивате.

Пресявате брашното, заедно с какаото. Малко по малко добавяте при непрекъснато бъркане пресятите брашно и какао към течната смес. След като се смесят добре, изсипвате в малка тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете какаовия блат за около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Докато кексовият блат се пече пригответе крема.

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. Разбивате брашното, заедно с жълтъците и няколко супени лъжици студено прясно мляко до получаване на гъста каша, а останалото мляко слагате на котлона да заври заедно със захарта и ванилиите.

След като млякото заври го дръпнете от котлона и при непрекъснато бъркане с вилица, или тел за разбиване, добавете към него кашата с жълтъците. След като се смесят добре, върнете тенджерата отново на котлона и бъркайте старателно, за да не загори крема. Кремът за блатът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.

pulnen_keks_s_kremСлед като блатът е изстинал, с помощта на уред за почистване семките на ябълки направете дупки в него. Парчетата, които извадите от дупките натрошете на ситни трохи. След това напълнете дупките с изстиналия крем, а с остатъка от него залейте кекса. Накрая поръсете с трохите получени от дупките на кекса.

Оставете пълнения кекс за 2-3 часа в хладилник, за да поеме крема./supichka

pulnen_keks_s_krem_1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук