Първанов се опита да поучава Радев! Даде му рецепта за…Виж само тук:

0
1247

Георги Първанов изпълзя от забвение и  коментира компетентно отношенията между президента  Радев и премиера.

Те са  силни личности, силни  фигури, самоуверени и  трудно мелят заедно. Отношенията между двамата са  преминали на етап въоръжен неутралитет след искрите от проваленото заседание на  КСНС.

Тази война е безсмислена. Сега  времето е друго и пред премиера и президента стоят други проблеми и не трябва да хабят сили за конфликти, а заедно да работят за България. Но не спомена кой трябва да отстъпи. Премиерът, или президентът.

От светлия исторически пример, когато галеното чедо на БСП беше начело на държавата, си спомняме, че Първанов рядко се конфронтираше, под носа му се сменяха леви и десни правителства, но той беше добре с всички, подкрепяше ги и от време на време тотално забравяше, че е президент и трябва да работи в името на България, а не за политическия мир, в който всеки се чувства удобно за сметка на народа.

Първанов не пропусна да се изкаже и  за антикорупционния закон и органът, който всички се надяват да  се бори с корупцията по най-високите етажи на властта. Според него  този орган трябва да бъде колективен и в същото време на равно разстояние от всички власти. С две думи да виси във въздуха, без яснота кой точно ще го контролира и ще отговаря за него. Сега бил замислен така, че всяка партия да се бори с корупцията на другата, а това било като в схемата на уговорения мач, който отдавна се играе в България.

Защо не спряхте този мач, господин Първанов? Щом се играе отдавна, значи и вие сте бил с топката на терена!

„У нас трябва да има силна опозиция, която хората да  възприемат като алтернатива. В момента тя е част от  пейзажа“,  заяви  бившият държавен глава.

А какво направихте вие за тази опозиция, господин бивш? Разцепихте партията, която ви крепи 10 години във властта, направихте си поредното алтернативно недоносче АБВ, влязохте в парламента и веднага пристанахте на ГЕРБ. Като девствена мома полегнахте в краката на Борисов, а той ви даде няколко постчета за компенсация.

И модерното ви ляво се изроди в гротескно дясно, или по-скоро в политическо сметкаджийство. А после Бащицата ви изрита, защото повече не му трябвахте. Само да разбиете опозицията, а това го свършихте много добре!

Не давайте съвети на президента Радев, господин бивш!

По-добре конфронтация в името на истината и България, отколкото блюдолизничество и пълно подчинение на ГЕРБ.

Единственото хубаво, което научихме от интервюто ви беше, че вече пишете мемоари.

Само да не пропуснете архара в тях!

И глиганите,  и сърничките,  и благородните елени, които изпозастреляхте, докато президентствахте.

България ще ви запомни предимно с тах.

С друго няма какво!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук