Първи СНИМКИ на стюардеси и пилоти от рухналия в Средиземно море лайнер

0
1408

В Интернет вече се появиха снимки на един от пилотите на разбилия се в Средиземно море Airbus A320 на Egypt Air. Разпространяват се и снимки на стюардесите, които са били на борда на лайнера, за който очевидци твърдят, че са видели как избухва в небето.Както вече бе съобщено, екипажът на изчезналия над Средиземно море самолет на авиокомпания EgyptAir („Иджипт еър“) е съобщил за задимяване в пилотската кабина, предаде телевизия „Скай нюз арабия“. В същото време той не е подал сигнал за аварийна ситуация.

Екипажът се е състоял от 2 пилоти, 5 стюарди и стюардеси и 3-ма охранители, информира Си Ен Ен.

Първият пилот на самолета и бил с богат опит – 6275 часа летателно време, като от тях 2101 са преминали на борда на А320. Вторият пилот е имал 2766 часа във въздуха. Машината е била произведена преди 13 години.

Междувременно стана ясно от кои държави са пътуващите на борда на полет MS804: 30 души от Египет, 15 от Франция, и по 1 от Великобритания, Белгия, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Чад, Португалия, Алжир, Канада, Судан. Отделно от тях са десетимата членове на екипажа.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir е излетял от френската столица в 23.09 ч. снощи (0.09 ч. българско време). Според някои данни пилотите са се свързали за последно с диспечерите над гръцката столица Атина, а според други – в турското въздушно пространство.

От авиокомпанията в „Туитър“ съобщиха, че полет Flight MS804 е изчезнал от радара докато самолетът е бил на височина 37 000 фута (11 280 метра) и вече е навлязъл в египетското въздушно пространство.

От борда на самолета е постъпил сигнал да бедствие, съобщи Министерството на гражданската авиация на Египет. Сигналът е бил от оборудването на самолета, което съобщава за извънредни ситуации. Сигналът е получен в 4.26 часа местно време – малко след изчезването на самолета от радарите. От министерството потвърдиха факта на катастрофата на самолета.

Самолетът е трябвало да се приземи в египетската столица в 03:05 часа египетско време.

Най-вероятно самолетът на Egyptair е паднал в Средиземно море, съобщи телевизионният канал „Маядин” позовавайки се на източници от авиокомпанията.

В района, където самолетът е изчезнал от радарите, е започнала спасителна операция на египетските военноморски сили. Към спасителите са се присъединили и два гръцки кораба. На гръцкия остров Карпатос са в готовност и хеликоптери, които да се включат към спасителната операция.

По данни на телевизионния канал „Ал Арабия” жители на един от гръцките острови са забелязали рано сутринта взрив в небето.

Гръцкото министерство на отбраната съобщи, че се проверява информация, получена от капитан на търговски кораб за забелязани „пламъци във въздуха“ на 130 морски мили южно от остров Карпатос./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук