Първи сняг средата на ноември

0
93

Ноември ще е малко по-различен от октомври – при температурите и валежите. Ноември започва със сравнително високи температури, с меко есенно време, с променлива облачност и без съществени валежи. Вчера в по-голямата част от страната времето беше предимно слънчево и днес над Източна България ще бъде такова.

През по-голямата част на месеца очакваме температурите да са около и под нормата, а валежите да са около и над нормата. Очаква ни по-скоро зимно време, каза в студиото на БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова.

Началото на ноември ще е сравнително без валежи. До средата на месеца се очаква температурата да е в климатичните норми. В последствие се очаква температурите в страната да са по-ниски от нормите.

През втората седмица от ноември температурите ще са сравнителни ниски в Северна България, а в останалата част от страната се очаква да са около нормата. В Югоизточна България се очакват валежи.

От средата на ноември ни очаква студено време със значителна облачност и чести валежи. Около 17-18 ноември се очакват превалявания от сняг във високите полета и в Предбалкана.

До края на месеца ще е значително студено с по-ниски от обичайните температури и чести превалявания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук