Първи стъпки в тренировките – за какво да внимавате?

0
149

Нека да си го признаем: Всеки от нас си обещава, че ще започне да тренира през новата година. Купуваме си тренировъчен екип, взимаме си хубав сак и удобни обувки и сме готови за фитнес. Но дотам. Дните си минават и ние никога не стигаме до залата. И тъй като януари вече почти мина, единственият въпрос е: Колко от вас започнаха да тренират?

Не се притеснявайте, ако сте от хората, които са забравили за новогодишните си обещания. Все пак имате още 11 месеца, в които да поправите грешката си. А най-хубавото е, че този февруари е и с ден по-дълъг, което добавя още време за постигането на перфектна фигура.
Ако сте от тези, които не могат да си спомнят последния път, в който са посетили залата, то фитнес треньорите имат един съвет за вас: Правете малки крачки!
„Претоварването никак няма да ви помогне“, казва фитнес инструкторът Силвия Насер пред „InStyle“. Тя съветва да започнете бавно и то с базовите неща. „Не се стремете тялото да ви боли на следващата сутрин. Това само ще ви обезкуражи“. Вместо това, Насер предлага постепенно да увеличавате интензитета на тренировките си.
 
Ето още няколко съвета за начинаещите във фитнеса:
Изяснете целите си
Още преди да започнете тренировките, трябва да знаете точно към какво се стремите. Важно е да определите дали искате да отслабнете, да натрупате маса, или пък да се чувствате по-добре. „Ако отговорите на тези въпроси, ще знаете точно какви упражнения да правите и колко често да ги правите“, казва Джъстин Сийдман.
Разтягайте се
Много хора знаят, че загрявката е важна част от фитнес програмата, но малко от тях я правят правилно. Според треньора Деми Дий, трябва задължително да разтегнете тялото си много добре, за да може то да е готово за следващата фаза от упражненията. „Често загрявката трябва да прилича на истинската тренировка, но с по-малко натоварване“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук