Радев: Да носиш гвардейска униформа е чест и отговорност

0
4824

Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността, носили са в сърцата си висок дух и са били символ на нашето българско достойнство. Да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност към нашите предци, които защитаваха и градиха България. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към Първи ученически гвардейски отряд при ЕГ „Христо Ботев“, Кърджали, Втори ученически гвардейски отряд към Основно училище „д-р Петър Берон“ в Плевен и Първи ученически гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ в „Гербова зала“ на „Дондуков“2.

Държавният глава подчерта, че родолюбивата дейност на учениците е мост между историята и утрешния ден, с която те продължават каузата за изграждането на достойна и силна България. „Вие сте гордост не само за родните Плевен и Кърджали, но и за всички нас. Вярвам, че примерът и куражът, които давате ще бъдат последвани от много други. Благодаря на ръководителите и учителите за подкрепата и вдъхновението, което ви дават, за да поемете по този път“, каза още в словото си Румен Радев.

Президентът припомни, че стройните гвардейски редици са един от символите на България. „Отстоявайте и пазете нашата родна земя, нашите традиции и българската държавност“, обърна се към младите гвардейци Румен Радев.

Пред парадния вход на Администрация на Президента, държавният глава и учениците наблюдаваха програма, подготвена от Националната гвардейска част, а в „Гербова зала“ на „Дондуков“2 двама млади гвардейци от Първи ученически гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ в Плевен връчиха тържествени обещания на държавния глава, че ще съхранят традициите на родолюбивото дело.

/кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук