Радев отговори на Борисов: Няма нищо по страшно от активната глупост! Българите имат право да работят, не да са затворници! Като се запозная с

0
140

Президентът Румен Радев отговори задочно на думите на премиера Борисов от миналата седмица, който критикува държавния глава, че призовава за смекчаване на мерките срещу борбата с коронавируса. Тогава министър-председателя предложи Радев да наложи вето, ако иска да „уморят народа“.

Първо премиерът трябва да се запознае със законите и Конституцията – на решения на парламента президентът не може да налага вето, те се обнародват директно. Гьоте го е казал най-добре – „няма нищо по-страшно от активната глупост“ – коментира президента и обвинението на министър-председателя, че ходи да говори след него като „дърта свекърва“.

Радев посочи, че още март месец е дарил цялата си заплата. Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера законотворците гласуваха да не получават възнаграждения.

Дарението е личен акт, ако много държат да се равнят по президента – кръгом и бегом към месец март. Да съберат заплатите и от месец март.“, каза той.

Съпругата ми е дарила 10 хил. лева за храна на възрастни хора, има инициативи. Когато моята съпруга обикаляше трънските села да носи храна, когато на 1 март носи мартеници, вие къде бяхте? Не е въпрос да правиш дарителство, когато ще те дават камери. Не е само да дадеш пари, а да влезеш в къщите на тези самотни хора, да поговориш с тях“, категоричен бе държавният глава.

News24sodia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук