Радев подписа указа, с който предлага на 46-ото НС да избере Пламен Николов за премиер

0
95

Държавният глава Румен Радев подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов – кандидат за министър-председател, излъчен от „Има такъв народ“ (ИТН), за премиер. Това съобщиха от „Дондуков“ 2.

Седмица, след като партията на Слави Трифонов получи от президента първия мандат за съставяне на правителство, номинираният за премиер Николов върна изпълнения мандат.

Пред Радев той представи структурата и състава на правителството си.

 

Президентът призова „Има такъв народ“ за конструктивен диалог в парламента по приоритетите в интерес на българските граждани.

Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани. Това заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук