Радев поздрави хората на Слави заради сериозно постижение, пошегува се със…

0
618

Има сериозни съмнения за по-предните избори дали са били честни. Но това няма значение, важни са резултатите в момент, заяви Тошко Йорданов

Радваме се да ви видим отново на поредните консултации за създаване на правителство. Искам да ви поздравя с това сериозно постижение – да се върнете отново в политиката, но явно това е резултат от вашата работа и заявка, че ще бъдете контрольор в този парламент. Това заяви в началото на срещата си с представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) президентът Румен Радев. 

„Чух, че вече описвате политическите процеси не само с езика на аритметиката, но и с езика на геометрията. Надявам се да не си говорим с езика на стереометрията, комплексни числа и размитите множества“, пошегува се той.

„От математиката си спомням, че размитото множество е такова, в което за всеки елемент се задава степен на принадлежност към множеството от нула до едно. В тази връзка първият ми въпрос е  каква е вашата степен на принадлежност към идейното обединение ГЕРБ-СДС ПП-ДБ и как се вписвате в това размито множество.

България има нужда от работещ парламент и редовно устойчиво правителство с ясни приоритети, дългосрочни цели и ангажимент и отговорност към тяхното постигане. Създаването на правителство гарантира устойчивостта и дългосрочната работа на парламента. Приемането на поне няколко приоритетни закона ще отпушат пътя ни към Шенген и европейската ни интеграция, както и задължително приемане на бюджет, което да гарантира и финансовата устойчивост на държавата.

Вече имате наблюдения преки от работата на парламента, от отношенията между партии и диалога, който проведохте с тях“, каза още Радев.

„Не сме стандартна политическа партия. Завръщането ни оттук нататък, защото сме убеден, че с някои партии ще се срещнем по стълбата, когато те слизат надолу

„Има сериозни съмнения за по-предните избори дали са били честни. Но това няма значение, важни са резултатите в момент“, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

В тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет, защото поне ще опита да се справи с проблемите в страната. Що се отнася до новосформиращото се мнозинство – ние сме опозиция на тази конфигурация и ще бъдем опозиция, ако продължат да се събират.

Доста сериозен контрол ще упражним по всички нива на тяхното управление. Това, което няма да спрем като техни грешки, ще го направим достатъчно публично“, закани се Йорданов.

„Факт е, че трябва да се приемат законите, които да позволят парите по плана за възстановяване да влязат в България, някои неща трябва да се предоговорят.

Двете партии – ГЕРБ и ПП извадиха нещо като намерение в законодателната сфера, но дори гледайки тези лозунги, има неща, които не бихме подкрепили. Няма да подкрепим стремежа за развиване на геотермална енергия за добиване на ток, защото като част от коалицията на бившето редовно управление Кирил Петков и Асен Василев не се съобразиха с нас“, заяви Йорданов.

По отношение на бюджета смятат, че ако няма редовно правителство и се отиде към избори, е по-добре да не се приема бюджет. „По-малка щета за държавата е да се работи със сегашния бюджет, отколкото да се заложат разходи, които не се знае от къде ще дойдат“, каза той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук