Радев предупреди ПП: Доверието на гражданите трябва да се отстоява

0
127

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство. Първи на „Дондуков“ 2 Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

Петков обяви, че днес и утре очаква от коалиционните партньори да върнат коментарите си по документите и в най-къси срокове да са готови с правителство.

„Независимо дали човек има лява или дясна политика, или е в центъра, проблемите са токова наболели и сериозни, че реално тази ориентация ще има значение за по-следващ момент, защото България има нужда от магистрали, от добри доходи, да си върне българите от чужбина“, каза той.

„За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отговорност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи“, каза от своя страна президентът.

„Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие.  Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено“, обърна се президентът към представителите на партията.

„Осъзнахме, че е напълно неотложно да има правителство“, настоя Петков.

„Ние сме взели тази отговорност присърце и идеята е в най-близко време ще ви представим проектокабинет, базиран на коалиция от четири партии“, каза още Петков.

Той отбеляза, че до този момент разговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ преминават абсолютно конструктивно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук