Радев призова Борисов да се кандидатира за президент

0
179

„Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й, като се кандидатира за президент.“ Така държавният глава Румен Радев коментира думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще изчака до последния момент, преди да обяви кандидата за президентските избори на своята формация.

„Мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства, мисля, че това е логичният изход“, допълни Радев.

Той отхвърли обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че използва служебното правителство, в частност вътрешният министър Бойко Рашков, за да се разправя с олитическите си опоненти. „Аз очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. На грозното явление купен вот не му е мястото в една демократична държава и е странно, че някои партии упорите се идентифицират с него“, каза президентът.

Успокоително за цените на тока

Радев направи успокояващ коментар по горещата тема за цените на тока. „Вие това го пропускате, но трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга именно на служебното правителство и на неговите бързи и отговорни действия“, заяви той.

Среща с Кристалина Георгиева

Президентът потвърди, че шефът на Световната банка Кристалина Георгиева е поискала среща с него в началото на септември. Двамата са провели разговор, в който Георгиева, по думите на Радев, е споделила какви са „световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат евентуално последствията за България“ – тоест, говорили са единствено по икономически теми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук