Радев прочете Символ Верую на сутрешната Света литургия в манастира „Св. вкмч. Георги Зограф“

0
132

През втория ден на посещението си в Света гора в манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф“ президентът Румен Радев участва в сутрешната Света литургия, по време на която прочете текста на Символ Верую. Това съобщава прессекретариатът на държавния глава.

Придружен от игумена на манастира архимандрит Амвросий, президентът разгледа манастирската библиотека, в която се съхранява написаната от Паисий Хилендарски „История Славянобългарска“.

Румен Радев подари на манастира апаратура, която измерва показатели за условията, при които се съхраняват книгите в библиотеката.

Светата Зографска обител продължава да бъде пазител на Православието и на чистото учение на вярата, стълб и крепител на истината. Това изтъкна президентът в приветствието си към игумена архимандрит Амвросий и към монасите от манастира „Св. Великомъченик Георги Зограф“ в първия ден на визитата си.

Президентът изрази пред архимандрит Амвросий своето и на българския народ преклонение пред отговорното монашеско служение, което укрепва православното единство.

Румен Радев подчерта, че и занапред може се разчита на подкрепа от българската държава за по-нататъшното утвърждаване на Зографския манастир като значим център на православното монашество и на българската духовност.

По-рано в събота държавният глава проведе среща с духовното ръководство на автономната монашеска общност Света гора в административния център Карея.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук