Разкритие! „Протестна мрежа“ става партия, Христо Иванов я оглавява

0
830

Гласят скандалната Румяна Ченалова за вице на Слави Трифонов в лабораторния проект на Цветан Василев

Печално известната протестърска структура за политически натиск „Протестна мрежа“ се готви да стане партия. Тя ще бъде оглавена от бившия правосъден министър Христо Иванов, който подаде оставка, след като мнозинството в парламента отхвърли опитите на част от реформаторите да поставят под контрол прокуратурата чрез квотите на Народното събрание във Висшия съдебен съвет.

Това научи БЛИЦ от отлично информирани източници от десните политически среди, които категорично се противопоставят на подобна завера, ориентирана към утвърждаването на лабораторния проект на Цветан Василев, чието лице е Слави Трифонов.

В същото време телевизията, в която се подвизава шоуменът, готвен за фронтмен на новия проект, вече на два пъти за месец дава трибуна на скандалната съдийка Румяна Ченалова, която вече съвсем открито подкрепя тезите на мечтания от Трифонов референдум, опитвайки се да изпере омърсената си репутация и да се представи като поборник за независима съдебна власт и друг морал в политиката.

Както вече съобщиха медиите, между Христо Иванов и Румяна Ченалова са засечени срещи още преди да започне атаката срещу правителството с подслушаните неизвестно от кого и къде разговори между Ченалова и колежката й Владимира Янева. Според запознати сделката е била направена точно по време на тези срещи.

Целта на преобразуването на уж гражданската структура „Протестна мрежа“ в партия, начело с Христо Иванов, е да влезе в близко сътрудничество с ДСБ, за която лидерът му Радан Кънев вече обяви, че ще се сродява с други структури извън Реформаторския блок, а самият той ще се кандидатира за президент. Стратезите на този сценарий обаче са абсолютно наясно, че шансовете на Кънев за „Дондуков“ 2 клонят към нула, още повече, че той няма почти никаква подкрепа в партията си не само за своята кандидатура, но и за обявеното й излизане в опозиция.

Затова ролята на Радан е само да поддържа огъня до последния момент, когато ще застане заедно с привържениците си зад проекта на Цветан Василев в лицето на Слави Трифонов. Предполага се, че зад тази идея стои и Иван Костов, който е в близки отношения с Василев и щедро финансиран от него през годините.

Към тезите на тази завера ще се включи и изпъденият лидер на ДПС Лютви Местан, макар че той няма да участва пряко в обединението, както сам заяви за каквито и да било десни проекти. Но тактиката на обединението предвижда публично дискредитиране на ГЕРБ, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, ДПС и „сарайско-библиотекарската мафия“, като говоренето отсега се вижда как е разпределено между новопокръстения протестър в лицето на шефа на ВКС Лозан Панов, ген. Атанас Атанасов и Лютви Местан.

В стратегическите цели на тази политическа плетка влиза и пълното овладяване на съдебната система с цел да я превърне в куче-касичка за властовия си замисъл. Затова в момента се извършват масови чистки на кадри с атестации, извършени в пълен разрез със закона на ниво Софийски градски съд. В дъното на кадруването стои петчленка, ангажирана и с политически изяви, научи БЛИЦ от отлично информирани източници и потърпевши, сред която отново блестят имената на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Сред тях е и юридическият съветник на президента Росен Плевнелиев Кристиян Таков, който напоследък също обикаля медиите, но съпричастността му към тази завера е довела до разцепление и в екипа на държавния глава, определен заедно с Лозан Панов за знаме на новия десен проект. Това била и причината Екатерина Захариева, която не била съгласна с подобна конспирация, да се пренасочи към правителствения екип на Бойко Борисов. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук