РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Динко на разпит за Перата

Гръмнатият Низамов започва частно разследване за покушението срещу него, научи "Дейли Прес"

0
110083
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Разследване: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – БУРГАС

За разпит е издирван под дърво и камък ямболията Динко Вълев, прочул се като Ловеца на хора. Той е търсен от полицията, за да съдейства в разследването за стрелбата по Петър НизамовПерата в Бургас, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

32-годишният Низамов е прострелян на три места и одраскан с 4-ти куршум по крака. Засадата се случва пред дома му в квартал „Изгрев“, където наскоро се нанася да живее. Нападателите се издирват. Основната версия е сплашване или вендета заради личен мотив, съобщи още миналата седмица Информационна агенция „Дейли Прес“.

Засега не е ясно колко души са стреляли по Низамов.

Той твърди, че е нападнат от най-малко двама, които крещели „Стой! Полиция!“.

На мястото са открити 4 гилзи, научи от свой източник „Дейли Прес“.

Чака се ключова експертиза, която да каже дали изстрелите идват от един и същи пистолет. По информация на „Дейли Прес“ е стреляно с 9-милиметрови патрони.

Перата е категоричен, че става дума за политическа атака.

От полицията отричат тази вероятност, като обвързват атаката по-скоро с неуредени финансови отношения или бизнеса на майка му, която има фирма за дърводобив, показва справка на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Динко Вълев все още не се е явил за разпит, научи „Дейли Прес“. Според ченгетата Вълев ги отсвирва заради бизнес срещите си, но ще се вясне в петък.

Готов е да говори само в присъствие на адвокат.

Самият Вълев е категоричен, че няма информация за нападението и не вижда с какво може да помогне на ченгетата.

Към момента от прокуратурата водят разследване за опит за убийство на Низамов. Перата е в болница, където лекарите му правят спешна операция, за да извадят заседнал куршум. Той е в стабилно състояние и без опасност за живота.

Низамов води и собствено разследване, научи още „Дейли Прес“. Той се е свързал със свои хора от т.нар. „граждански отряди“ за лов на нелегални бежанци. Те са пуснали свои хора в ъндърграунда, за да научат кой иска смъртта на Низамов.

Наети са и частни детективи. Направени са два огледа на мястото, където е стреляно по Перата. Разпитани са и свидетели на уестърна, случващ се малко след 22 часа, които са наблюдавали от балконите си.

Никой от тях не успява да види ясно стрелците.

Динко Вълев е викан във връзка с отдавнашен конфликт с Перата. Двамата се конкурират кой е по-добър в лова на мигранти и буквално стигат до бой в Харманли, където се спускат да помагат на полицията при избухнал бунт на бежанци в общежитието. Те отправят сочни обиди един към друг, като впоследствие пренесоха спора си и в интернет.

Перата се слави с буйния си нрав. Той има 16 криминални регистрации, но към момента не е осъждан. Всичките му прояви са свързани с хулиганства и побоища. натрупа доста негативи и след като наплю оператор на Би Ти Ви по време на протест в Асеновград заради нападението на роми над българчета от отбора по гребане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук