Разярен мъж уби баба си след семеен скандал

0
4730

Млад мъж, извършил убийство, е задържан от служители на РУ-Велинград. Сигнал за случилото се е получен тази сутрин в полицейското управление на курортния град.

Станало ясно, че 29-годишният Христо Спасов от Велинград предизвикал скандал с майка си. Разпрата бързо се разгорещила, при което младият мъж нанесъл удари на 48-годишната жена с дървена летва. Това обаче не стигнало да умилостиви разярения  мъж, той отишъл в съседната стая , където на легло била 71-годишната му баба. На нея той нанесъл множество удари в областта на главата и за съжаление в резултат на това старицата е починала. Пристигналите на мястото полицейски служители задържали Христо в ареста на РУ-Велинград.

Той е тестван с техническо средство и пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Трупът на жертвата е транспортиран в „Съдебна медицина”-Пазарджик за аутопсия. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура. Продължават процесуалните действия по документиране и изясняване на тежкото престъпление, води си дознание.

От свои източници БЛИЦ научи, че младият мъж имал неуспехи в живота си, за които обвинявал майка си и баба си. Предстои да се установи дали убиецът е психически здрав или има някакво заболяване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук