Рашидов шокира: От ГЕРБ сега може да ми се разсърдят – тези срещи на Борисов не бяха на 4 очи, а на 6

0
69

След първия мандат, след това гласуване, аз смятам, че има много малък шанс остава за третия мандат и след това вървим към нови избори, прогнозира той

След първия мандат, след това гласуване, аз смятам, че има много малък шанс остава за третия мандат и след това вървим към нови избори, което не е добре за България. Това заяви председателят на НС Вежди Рашидов в ефира на bTV.

По думите му неадекватността на едни хора създават тази среда. „С омраза народ не се управлява, с отмъщение не се управлява“, припомни той.

Рашидов е категоричен, че акад. Денков няма да получи нужната подкрепа. „Той е един добър човек, сам за себе си е един добър човек, но те го ползват като плакат. Трябва да спрат политиците да използват известни хора като тоалетна хартия, те като плакат го въртят. Всички, които искат да се качат на влакчето искат да го използват. Аз за него (акад. Денков – бел.ред) една лоша дума не искам да кажа.

Той посочи, че на проф. Габровски се е видял гърба (кандидат-кабинета – бел. ред), доказани специалисти и хора, на акад. Денков все още не се знае. Проф. Габровски лекува цяла България, рано или късно всички се разболяваме.

А от тези млади хора кой е с опит и кой кой е. Когато нищото гласува срещу нещото резултатите са подобни. Когато се дойде в парламента, костюмът не променя манталитета. А в парламента се решават съдби. Акад. Денков е доказан човек, но е един, а зад проф. Габровски бяха доказани хора, аз до един ги познавам“, коментира шефът на НС.

По думите му в момента сме на автопилот. „То това прави и временното правителство. Те не могат и да се разгърнат. Има и някой попадения, които правят. Премиерът харесвам, това младото момче с очилата. Има читави хора“, уточни Рашидов. Той посочи, че и в ПП има читави момчета, като даде за пример бившия председател на НС, Гюров и още „читави млади момчета“.

Според него обаче нямаме правителство, защото всички искат властта.

„Аз пък не я искам, а тя ми се пада. Аз не се шегувам с живота си и със съдбата на хората. Когато касае съдбата на много хора тук няма майтап. Лично помолих г-жа Нинова да ми гарантират мнозинство, а не Атанасова, защото аз дъвка не искам да бъда. Поех всичко в името на българския народ. Без бюджет не може, без икономика не може“, коментира още той.

Рашидов проговори и за отказа ни да влезем в Шенген.

„Много неща се изговориха за Шенген. Аз бях при Роберта Мецола (председател на Европейския парламент) говорихме много дълго, макар че никой не го разбра и чу. Те като ми прочетат автобиографията и ми имат едно уважение. Тя ми каза: „Мен много ме е страх от ситуацията, в която е България, че нямате правителство и че това може да обезвери другите“.

Говорихме дълго аз я молих, България не заслужава унижение. Тя ми обясни, че онова, което те виждат в мониторинга, е това, което ние правим,. От парламентарната трибуна се крещи – крадци, мерзавци, медиите от сутрин до вечер лоши новини, по улиците вървим и се плюем един друг“, посочи Рашидов.

Относно ситуацията с българската граница той направи разкритие на какви важни срещи е присъствал.

„Българската граница, сега вече може да ми се разсърди някой от ГЕРБ, всичките срещи с Борисов на 4 очи, са били не на 4, а на 6. Бяхме Ердоган, премиерът Борисов и аз. Без мен почти среща не е имало. Българската граница е една от най-устойчивите. За всичко това днес българинът да спи спокойно може и аз да имам ей толкова принос“, призна Рашидов.

Председателят на НС коментира и Изборния кодекс.

„Да ви кажа за какво съм гласувал аз. Конституцията на България казва, че всеки навършил 18 г., може да гласува. Този спор трябва да спре. Ако искам с ушите си да гласувам, ако искам с краката. Аз искам с хартия да гласувам, обичам шума. Контролът обаче върху изборните книжа, трябва да има хора, които пазят торбите, а не хартията да пази себе си“, смята той.

По отношение на това колко ще продължи животът на това правителство, той посочи, че в него се бият двама. „Хем ми се иска да мине и замине, хем народът има нужда от това“, завърши той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук