Рекордно количество контрабанден тютюн задържан на „Капитан Андреево”

0
1290

През август месец митническите служители на „Капитан Андреево” са задържали 1 643 880 къса (82 194 кутии цигари) и 238 кг нарязан тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол. Количеството на задържаните акцизни стоки е най-голямото за този период през последните две години.
Контрабандните цигари и тютюна са открити при проверки на леки коли, автобуси и товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Съставени са 174 акта по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
От 850 пътници, с разписки са иззети безакцизни цигари, закупени от Република Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.
От митническия пункт разказват и за два случая, които се отличават. При един от тях при щателна проверка лек автомобил марка „Ауди А6″ с френска регистрация, влизащ в страната от Турция митничарите са открили 560 кутии безакцизни цигари от марката „ LM red label“. Цигарите са били укрити в предните и задните седалки, както и в кухината за резервната гума.
Превозното средство е управлявано от мъж, турски гражданин, пътуващ сам, който е заявил че няма нищо за деклариране. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт са задържани 400 евро и 450 турски лири.
При другия случай мястото на резервната гума е използвано за нелегално пренасяне на 94 кг ароматизиран тютюн за наргиле. Акцизната стока е открита при проверка на лек автомобил със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция.
На нарушителя, сръбски гражданин е съставен акт по Закона за митници. За обезпечаване на евентуални вземания от нарушителя са иззети 3000 евро./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук