Ремонтът на Аспаруховия мост се отлага за есента

0
1289

Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне през есента, за да не се натоварва допълнително движението във Варна. Сега ще се запълнят аварийно само дупките по съоръжението. Това съобщи кметът Иван Портних на заседание на Общинския съвет.

Миналата седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че поредният етап от ремонта ще започне в средата на април, когато се очаква да е приключила рехабилитацията на булевардите „Цар Освободител“ и „Приморски“ в района на Летния театър. Реновирането на моста е наложително, но с оглед тежката ситуация с трафика то ще бъде отложено. Само преди ден на заседание на общинската транспортна комисия във връзка със задръстванията в целия град стана ясно, че от „Пътна полиция“ могат да осигурят регулировчици само за 2 – 3 кръстовища в пиковите часове, но не и за всички места, където заради мащабните улични ремонти се образуват „тапи“.

Завършването на новото трасе на бул. „Левски“, което се очаква през август, ще преструктурира автомобилните потоци и така ремонтът на моста ще се извърши с по-малко последствия за гражданите, обясни кметът. След приключването на всички улични реконструкции работна група ще търси варианти за отпадане на винетките по пътя за Златни пясъци и Западния гробищен парк на Варна, съобщи още Портних.

/кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук