РЕПОРТАЖ НА DAILYPRESS.BG TV! В София, Пловдив и Бургас отново имаше протести в защита на д-р Иван Димитров (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

0
29392
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – ПЛОВДИВ 

Пловдивчани отново се събраха на протест в защита на д-р Иван Димитров на метри от прокуратурата, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. 


Лекарят беше освободен днес срещу подписка, след като беше задържан за убийството на крадец. Днес прокуратурата за първи път изнесе своята версия по случая (ПОДРОБНОСТИ В ВИДЕОТО ПО – ДОЛУ).

Стана ясно е, че крадецът не е нахлувал в жилището на доктора, а децата и жена му изобщо не са били у дома.

© Информационна агенция „Дейли Прес“

Затова според обвинението не може да се говори за действия в рамките на неизбежната отбрана.

Повечето от хората, излезли и тази вечер на протест, не вярват на изнесените подробности от прокуратурата.

По думите на един от организаторите на протеста само лекарят знае какво точно се е случило. Те продължават да настояват за промяна в законодателството, касаеща неприкосновеността на личната собственост.

В Бургас също имаше протест в защита на д-р Иван Димитров. Той започна 18 ч. пред Съдебната палата и премина в шествие до сградата на общината. Протестиращите настояват за промени в законодателството.

© Информационна агенция „Дейли Прес“

Лекари от Шуменската болница също излязоха на протест с искане за промени в законодателството, които да гарантират сигурността и защитата на българските граждани. Протестиращите изразиха подкрепа за д-р Димитров, но уточнявайки, че не вземат страна по случая и призоваха разследващите бързо да разрешат случая.

© Информационна агенция „Дейли Прес“

Оператор: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / ПЛОВДИВ

Оператор: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / ПЛОВДИВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук