Рецидивистът от Шумен отмъкна инвалидна количка, за да влезе на топло в затвора

0
620

Известният рецидивист от Шумен Валентин Великов – Вальо Белега /54 г./ се прояви само дни след излизането му от затвора, като открадна количката на инвалид. Мъж го видял да бута с висока скорост превозното средство по ул.“Дойран“, гледката му се видяла странна и уведомил полицията. Пристигналите на място униформени веднага познали криминално проявения и го отвели в ареста. Най-вероятно това е била и целта на Белега – да посрещне на топло Новата година. Желанието му се сбъднало и освен това отново го чака ефективна присъда и уют в затвора, пише „Труд”.

Шуменецът е известен с това, че винаги си търси топло място и храна през зимата. През януари м.г. се развилня в елитен бар в Шумен, размаха и нож към персонала, и го арестуваха за дълго.

През 2010 г. той нахлу в психоболницата в шуменското с. Царев брод пак с желанието да го приемат вътре. Обяснил, че иска да го лекуват, защото страда от алкохолизъм. Въпреки заплахите, дежурният екип отказал. Тогава го наказаха с 300 лв. глоба.

Преди да нападне лудницата Белега живееше в общинско общежитие в Шумен, но го изгониха, защото открадна и потроши три легла. Предаде ги за желязо заедно с печката. Потроши и прозорци и така окончателно си затвори пътя към общежитието. За унищоженото имущество лежа 3 г. в затвора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук