Рецидивист извърши убийство докато е в отпуск от варненския затвор

1
1386
рупът на Хакъ бе открит захвърлен в дере край колата му. Снимка flagman

Полицаи от четири общини се включиха в издирването му

46-годишният Ремзи Мустафа от гр. Дългопол, обл. Варна е задържан за убийството на 75-годишния Хакъ А. от русенското село Люляково. Това съобщи на извънреден брифинг в събота административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Калина Чапкънова.

Сигнал за изчезването на Хакъ А. е подаден в Районно управление – Руен в петък от негов близък. В издирването му са се включили служители от три общини – Руен, Айтос и Бургас. Местопрестъплението попада в територията на община Руен.

На пътя между Руен и Айтос, в землището на село Зетьово, е открит автомобила на изчезналия, а на около 500 м от него в дълбоко дере и тялото му. По него е имало видими следи от насилие. Предстои съдебните лекари да дадат точни данни за установените травматични увреждания, средството за тяхното причиняване, както и причината за последвалата смърт, каза прокурор Чапкънова.

По неофициална информация възрастният мъж е издъхнал вследствие на тежка черепно-мозъчна травма, получена след множество удари с камък по цялата глава. Най-вероятно престъплението е станало в петък вечерта. Само след три дена убитият е щял да навърши 76 години. Най-вероятната причина за убийството е грабеж.

Ремзи Мустафа е задържан буквално часове след откриването на трупа на възрастния мъж. Служителите от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас са локализирали вероятния извършител и със съдействието на ОДМВР – Варна той е задържан в гр. Дългопол“, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Задържаният Ремзи Мустафа многократно е осъждан за блудство, изнасилване, кражби и грабежи, извършени в условията на опасен рецидив. В момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ във Варненския затвор, като по време на извършеното деяние е бил в отпуск за периода от 9-14 март.

Още на втория ден той извършва ново тежко престъпление. Според директорът на ОДМВР – Бургас мотивите за извършеното убийство са личностно-финансови.

Обвинението срещу Ремзи Мустафа е „убийство, извършено в условията на опасен рецидив“. Той е с мярка „задържане под стража за срок от 72 часа“, като предстои внасяне на искане в Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“./монитор

1 коментар

  1. ВИЖТЕ КАКВА МИЗЕРНА СЪДЕБНА СИСТЕМА ИМАМЕ … К’ВО ПРАВИ ЧОВЕК СЪДЕН ЗА БЛУДСТВО ГРАБЕЖИ И Т.Н НА СВОБОДА ????? С ТИЯ ПРИСЪДИ ОТ ПО 1/2 ГОДИНИ МАХ ДО 5 НИКОЙ НЕ СЕ ПЛАШИ .. ДАЖЕ ИМ Е ХУБАВО НА НЕКВИ ПРОШЛЕЦИ ВЛИЗАТ СИ НА ТОПЛО ИМАТ СИ ХРАНА ЛЕГЛО ПОСЛЕ СИ ИЗЛИЗА И СИ ПРАВАТ К’ВОТО СИ ИСКАТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук