Росен Георгиев – силният кандидат за народен представител от листата на патриотичната коалиция  „ВОЛЯ – НФСБ“  в  Първи многомандатен избирателен район – Благоевград

0
181

Г-н Георгиев, времето и дните са трудни за всички, не само заради продължаващата КОВИД – пандемия, но и заради задълбочаващата се бедност и несигурност в българското общество. В изминалите вече десетина дни от предизборната кампания, налага ли се да „сверявате“ часовника с хората, с техните потребности и очаквания?

Аз съм на 43 години, познавам живота и съм реалист. Нося товара на грижата за своето семейство, за децата и тяхното бъдеще. Осем години бях и кмет на близкото до Благоевград село Дъбрава, знам в най-големи детайли какъв е животът на село, от какво се нуждаят жителите на малките населени места, търсех решения на стотици различни въпроси – общи за селото и доста лични на отделни хора. Преборих се с монополите ВиК и ЧЕЗ, за да има вода и ток в селото, постигнах нужното сътрудничество с органите на реда, за да ограничим битовата престъпност и жителите на Дъбрава да живеят спокойно.

Знам какви са грижите и на градския човек. Страдам, че Благоевград все повече изостава в своето развитие. Работните места намаляват, да не говорим за липсата на перспективи пред младите хора да се реализират в модерни и високотехнологични сектори. Доходите са ниски, от няколко години най-ниските в цялата страна. Областният център е все по-занемарен, без дух и надежди, задушаван от лошо управление. Нужна е промяна, тя е възможна. И аз знам как може да бъде постигната, готов съм да работя за нея.

По-конкретно, кои са Вашите каузи?

Регионалното развитие и местното самоуправление. Като кандидат за народен представител от патриотичната коалиция „ВОЛЯ – НФСБ“ стоя твърдо на позицията, че на Благоевград и областта е нужно модерно и ускорено икономическо развитие. Разчитам на малкия и среден бизнес, защото той е предприемчив, гъвкав, отстоява важните ценности на бизнеса и човешките отношения. Кауза на НФСБ и моя лична кауза са законодателни промени в посока намаляване на данъчната тежест за бизнеса. Важен въпрос за мен е отпорът срещу лобистките закони, защото те са пряка заплаха за съществуването на по-малките в бизнеса. Разбира се, за всеки бизнес – малък или по-голям трябва да има нормални условия за дейност и равнопоставено конкурентно развитие, но и всеки предприемач – малък или по-голям трябва да спазва законите на страната. Готов съм да подкрепя безкомпромисната битка с картелите, престъпността и наркомафията. В предизборната ни платформа са още повишаване на минималните пенсии на 500 лева и справедлива индексация на останалите пенсии; осигуряване на безплатни лекарства за пенсионери над 65 години и на ученици до 18 години; здравеопазване без доплащане; намаляване цените на горивата – все стъпки към подобряване живота на хората.

Звучи прекрасно, но доколко е реалистично?

Гаранция, че обещанията на нашата коалиция са изпълними е опитът на НФСБ да решава сериозни, трудни и важни за цялото общество въпроси. Всички сте свидетели на твърдостта и отговорно отношение, проявено при утвърждаване на наредбата за доставка на плодове и мляко в учебните заведения. Осуетен бе монополът на няколко големи компании и днес наредбата гарантира равноправие на всички участници. Ще припомня още защитата в Парламента от страна на НФСБ на собствениците на малките казани за ракия, на малките търговци на горива и малките бензиностанции. Знакови и пряко свързани с НФСБ са победата в битката с хазарта, законовият контрол на шума, подкрепата за развитие на зимния туризъм и за изграждане на лифтовете, най-вече на втори лифт над Банско.

Вече стана дума, че лично аз имам опит и познания в регионалното развитие и местното самоуправление. Поставям въпроса за реалната децентрализация на общините сред основните. Знам колко са нужни средства на отделните населени места, знам какви законодателни промени са нужни и имам подготвени предложения в тази посока.

Конкретна стъпка в подкрепа на бизнеса ще бъде промяна в Закона за данъка върху добавената стойност, като прагът за облагаемия оборот, при който се изисква регистрация по ДДС от 50 000 лева сега да стане – 100 000 лева. Тази мярка ще даде нужната глътка въздух и облекчение за предприемачите.

Ще работя за пълното въвеждане на електронното управление. Пандемията още по-ясно показа колко ни е нужно то. Не само, за да се намали административната тежест за всички, но административните услуги да станат бързи и качествени, партньорството с администрацията – делово и ползотворно.

Съжалявам, че заради поредния пик на КОВИД-заразата срещите ми с хората са ограничени. Знаете, че прекратих тези с по-възрастните жители на Благоевград и областта, другите са в много ограничен кръг. Но получавам голям брой пожелания за успех, мотивирана, персонално изразена подкрепа, съвети и въпроси, благодарение и на съвременните технологии. Това ме радва и за мен е ясен знак, че хората разбират посланията, защото те са част от това, от което имат нужда. А това е най-силно мотивиращият за мен фактор.

#ГласувайтеМиЗадачи с номер 24 от интегралната бюлетина и преференция 104.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук