Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

0
92

“Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства през следващите месеци и години”, каза още проф. Гечев

Благодаря най-сърдечно на партийните организации, които са ме предложили за председател на БСП. Приемам това като оценка и подкрепа за усилията, които полагаме с колегите от парламентарната ни група в Народното събрание за защита на нашите алтернативни предложения в областта на финансовата и бюджетна политика. Това заяви проф. Румен Гечев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства през следващите месеци и години. Предстоят неизбежни предсрочни избори, тъй като управляващата коалиция е загубила доверие и подкрепа у нас и сред нашите европейски партньори.

ГЕРБ и техните сателити не можаха да разработят, нямат и очевидно не могат да представят пред обществото ясна антикризисна програма. Затова считам, че ще бъда най-полезен с участието ми в общите експертни усилия за разработването на конкретни инструменти и механизми на нашата „Визия за България“.

На предстоящите вътрешнопартийни избори за председател на БСП ще изберем лидер, който не само трябва да отговори на високите критерии на нашата почти 130-годишна партия, но и да мобилизира потенциала на БСП за решаването на общодържавни проблеми в бъдещия парламент.

Убеден съм, че Корнелия Нинова притежава необходимия професионализъм, опит и мотивация за доказването на БСП като партия, която ще допринесе за превръщането на България в достоен член на нашето европейско семейство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук