Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус

0
197

Русия изпраща две дивизии зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус от Далечния изток. Оръжията вече са натоварени на железопътни платформи, съобщи руското Министерство на отбраната.

По-рано руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин заяви, че 12 самолета Су-35, две дивизии системи за противовъздушна отбрана С-400 и една дивизия зенитно-ракетни комплекси „Панцир-С“ ще бъдат преместени от Русия в Беларус като част от проверката на силите за отговор на съюзната държава.

„Две дивизии зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“ на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на Съюзната държава, се отправиха към товарната гара в Хабаровския край, където натовариха оборудването на железопътни платформи“, се казва в изявление на военното ведомство.

По време на учението, в рамките на което ще бъде използвана техниката, ще бъдат предприети мерки за засилване на защитата на държавната граница, за да се предотврати проникването на въоръжени групи бойци, да се затворят каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и да се издирват, блокират и унищожават незаконни въоръжени формирования и вражески диверсионни и разузнавателни групи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук