Русия проговори с тежко сърце и ни сломи завинаги! Ето кой и защо унищожи България

7
50923

Западният елит е разярен. Той не очакваше от нас такава пъргавина, както при операцията в Сирия. Това заявява в интервю за „Аргументи и Факти” генерал-лейтенант Леонид Решетников, дългогодишен служител на руското външно разузнаване, който е работил и в България. През 2009 г. той е назначен с указ на президента Владимир Путин за директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ).

– Леонид Петрович, защо Западът все по-твърдо върви към конфронтация с Русия?

– Повече от 20 години отвъд Океана бяха извадили Русия от голямата игра и не я брояха за нищо. През 1992 г. директорът на ЦРУ Робърт Гейтс в Москва проведе своя личен парад на победата. Мина със строева крачка по паважа на Червения площад и пи тук шампанско в чест на разпада на СССР. Американските политици през 90-те години ми казваха в лицето Мисията на Америка е да ръководи света. Разберете това и се подчинете”. За първи път американците искаха да унищожат Русия по време на Октомврийския преврат през 1917 г., когато помагаха на болшевиките. Вторият опит бе предприет по време на Втората световна война, а третият – през 1991 г.

– Смята се, че по време на Втората световна война СССР и САЩ са били съюзници…
– Втората световна война бе организирана от сили, които и сега се опитват да управляват света и те се базират в САЩ. Става дума за транснационалните компани и върхушката на англо-саксонския елит. Именно САЩ тласкаха и Германия, и Русия към война. Те им помагаха първо на укрепят икономиките си, за да бъде впоследствие сблъсъкът катастрофален. Затова през 30-те години САЩ активно участват в индустриалзиацията на СССР. Гигантският Сталинградски тракторен завод е изцяло изграден зад  Океана, след това разглобен и докаран със 102 кораба в СССР. „Днепрогес” е строена от американската Cooper Engineering Company. Горковският автозавод (ГАЗ) – от компанията Austin. АЗЛК е построен по проект на Форд. За 10 години американците построяват в СССР 150 заводи, фабрики и цехове. Едновременно с това САЩ укрепват и Германия. В резултат на сблъсъка между СССР и Германия Англия слиза от сцената. Германия е унищожена. Съветският съюз заплаща за победата във Великата отечествана война 27 милиона живота. Но Втората световна война е спечелена от САЩ, които губят в нея едва 350 хиляди души. И именно САЩ, а не Сталин, организираха желязната завеса. Американците се надяваха, че в разорения от войната СССР, изолиран от света, хората като паяци в буркан ще се изядат едни други. Но те недооцениха силата на духа на на нашия народ. Истина е обаче, че изолирайки СССР, Америка стана властелин на света.

– А какво стана с дружбата между Русия и САЩ през 90-те години?

– Мнозина вярваха в заклинанието: „Западът ще ни помогне”. В същото време нашите западни „партньори” действаха за разчленяването на Русия на 10-15 образования. Кой си мислите, че подкрепяше терористите в Северен Кавказ? Но ето че след онзи триумф, за който ЦРУ надуваше фанфари, дойде връщането на Крим в състава на Русия, а след това и операцията в Сирия. Това беше като гръм от ясно небе. Конгресът на САЩ започна разследване защо американското разузнаване не е предупредило за новите възможности на руските въоръжени сили. От тук извира и ненавистта срещу Владимир Путин.

– Защо Европа „танцува” по свирката на Америка?
– Ако става дума за Германия, то след капитулацията между нея и САЩ има споразумения с гриф „Строго секретно”, заради които немският златен запас се съхранява отвъд Океана, а на германска територия има над 300 американски военни бази. САЩ, освен това обикновено купуват и управленските върхушки в различни страни. Това става в Източна Европа, например. Аз съм работил не една година в Българи. Там никога не забравят, че Руската империя през 1878 г. е освободила страната от 500-годишно турско иго. Но около 50 хиляди души от българската върхушка са купени от САЩ и водят антируска политика. Има и още една причина. Лидерите на много страни са лесно управляеми, защото се боят от физическо унищожение. Да не забравяме, че ЦРУ стои зад десетки държавни преврати. В момента върви открита информациона война. В отговор на подхвърленото съобщение, че Путин се е съгласил Асад да сдаде властта Кремъл направи официално опровержение. Но дълго време след това наши съюзници ме питаха: „Леонид, кажи честно, наистина ли ще воювате докрай с „Ислямска държава”. Русия започна операцията в Сирия броени седмици преди падането на Дамаск. Иначе щеше да започне раздробяването на Сирия, а терористите от ИД щяха да тръгнат към границите на Русия. И кукловодите тук са същите, които организираха Втората световна война. Финансовата система от която след 1945 г., целият гешефт отива в джоба на Америка, започва да буксува. САЩ са в трудно положение, може би висят на косъм.

– Има още един фронт, още една кървава рана – Украйна.
– Ни жънем сега горчивите плодове, заложени от Ленин под нашата държавност, за които говори и Путин. Съветската власт създаде на изконно руски територии геополитически демон – Украина. Това бе осъществено от спецслужбите на кайзерова Германия и болшевиките Ленин, Сталин, Троцки. Те създадоха Украйна, отрязвайки от Русия руските градове Харков (основан от цар Алексей Михайлович), Донецк (основан от император Александър II ), Николаев, Днепропетровск и Одеса (основани от императрица Екатерина II). На всичкото отгоре и Хрушчов им подари Крим. За каква Украйна става дума? Тя съществува само с една цел – да бъде антиРусия. И докато братята малоруси не престанат да бъдат зомбирани, техните нови господари САЩ ще бъдат готови да воюват срещу нас до последния украинец.

– Думата „война” все по-често витае във въздуха…
– В света това се чувства. И с надежда гледат към Русия като на миротворец. След началото на руската операция в Сирия от много страни идват сигнали за подкрепа. Всички много добре знаят колко несправедливо бе постъпено с Ирак, Афганистан, Либия, Египет. На неофициални и затворени за медии международни срещи ме питат „Кога Русия ще дойде и при нас?” Питат хора от Италия, Франция, от други страни. Неотдавна бях в Пакистан. Това е чисто мюсюлманска страна, но пакистански военни също ми зададоха този въпрос. Вече има разбиране, че силната Русия е гарант на справедливостта. И ненавистта, която Русия предизвиква сред своите „доброжелатели” не е заради това, че сме им конкурент в икономиката или във военната сфера. Работата е в това, че ние предлагаме на света цивилизационна алтернатива. На Запад и сега главните ценности са материалните, а в руската цивилизация винаги над материалното преобладава духът, което прави народът ни несломим. Точно затова мнозина се лакомят за нашата територия и богатства, ни никой не е успял да ги завоюва.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Пълен камуфлаж, съшито с бели конци. и пълна с противоречия изсмукана от пръстите глупост, мноого са се отпуснали таваришчите, мноого, живеят си постсталинизма и смятат хората за нечетяще, незрящи, и неосведомени. Даа, те имат милиони неграмотни, за тях изглежда е раздумката, ама те и не слушат ТВ- и не гледат бе хора, а това джиесема и интернета го смятат за дяволска работа още. Примерно – излиза, че СССР – комунизЪмът, ама нищо не е сътворил, ами зад океана някой нещо им пращал, Сталиновски заводи, т.н – браво, добро самопризнание за краха. Следва обаче величието на Русия, дето…не нападала Сирия да защити сатрапа Асад, а ми я ОСВОБОЖДАВАЛА. А същото и за Украйна говори…Абе хора, архаични сте дори в стилистиката и чугунените представи за света?! В 21 век и децата на 12 години имат лесен и осъзнат достъп до история. Този човек или е бил пиян и не помни в кой век сме, или…статията е пълно тролене и фалшименто!

  2. Има доста истина. Разбира се,че това е една от гледните точки в историята,която трябва да повдигне духа на братска Русия и да върне вярата ни в нея,защото,тя е по малкото зло!
    Не бива да забравяме историята и потеклото си,като народ български!
    Не забравяйте,къде е била България,как се е развила,до какви мащаби е достигнала и какво е станало с нея.
    В сегашни,Украйна и Русия живеят,много пъти повече БЪЛГАРИ,потомци,именно на оная България,която не оцелява и защо носим мартеници?
    Надявам се да вникнете в съдържанието и да осъзнаете мисълта ми.
    С уважение:от главния координатор по етнеческите въпроси на бившето,автентично,БСДП,създадено на връх Бузлуджа от Димитър Благоев и възобновено от почитаемия ни :доктор Петър Дертлиев(лека му памет).

  3. Такава е истината с едно много малко изключение, което се твърди в други публикации, внушава се, че Хитлер е искал да унищожи Русия, а това не е истина, той е искал само да я освободи от юдеощатския комунизъм и нищо повече. Комунизма е внесен в Русия от САЩ и от там, тази зараза е трябвало да запали целия свят в това число и Германия! Отдавна вече е известно, че червената идеология е поръчана и създадена от юдеохазарите, за да работи за тяхното обогатяване и господстване над нас, над земния свят, а останалото е перфидна измама. Комунизма е идеология създадена за новия световен поробващ народите ред! Чрез ЕСССР или СССР е трябвало идеологията – комунизма, да бъде разпространена в цял свят и чрез нея да бъде наложен и новия им ред, ред който ще се държи, управлява от световно правителство и президентура доминирана разбира се от САЩ, или по специално от тези дето дърпат конците на щатския президент и правителство. Новия световен ред, който Хитлер е искал да осъществи е ред независещ от еврейските банки и банкери. С въвеждането на райхсмарката в Германия Хитлер отделя, отцепва финансите на Германия от Световната банка, благодарение на което се осъществява германското икономическо чудо. Може би е вярно това, че е се е възползвал и от еврейски финанси и в крайна сметка с техните камъни по техните глави. Основната причина обаче за Втората световна война е страха на банкерите да не последват и други държави примера на Германия за независимата им парична единица райхсмарката. Те са очаквали верижна реакция и ако това се случи, те са щя ли за винаги да изтърват банките и финансите на другите държави, с което и планът им за НСР и световно господство отива по дяволите за винаги. Втората световна война, която уреждат чрез САЩ и най-вече чрез Чърчил и Англия, спасява пъклените им планове и вече отърване не знам дали щеше да има, но ако да то ще е благодарение на Русия и комунистически Китай. Хубавото е това, че те каквото създадат, каквото измислят и осъществят, то един ден тръгва срещу тях, така стана в крайна сметка с комунизма им, така стана и с Алкайда, с другите терористични организации и Ислямска държава, които те в ЦРУ създадоха“ Значи надежда все пак има…. 🙂 Комунизма тръгва срещу създателите си, защото, е оплетен със страшно много фалшиви обещания и красиви лъжи и като изминат няколко години се вижда, че обещанията им са неосъществими, и късите крака на лъжата свършват, лъжите блесват, истината излиза – комунизма си беше обречен и колкото и да го поддържаха от запада, колкото и финансови инжекции да му биеха….това не можеше да продължи безкрайно и когато инжекциите спряха, той тръгна срещу създателите си в Русия най-напред, за това по времето на Сталин бяха избити мнозина евреи и от него. По времето на комунизма се облагодетелстваха много комунисти и нали комунизма ще е идеологията на Новия световен ред, ще ги нарека банкерите, заложиха пак на тях и след падането на комунизма направиха точно от комунистите демократи и те и сега им служат вярно като кучета, а ние гладуваме, защото така трябва бедния народ не е свободен и той се управлява лесно!!!
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!,

    • В подробните съждения, които писмено сте сътворили има доста неистини- по-скоро субективни илюзии, които са формирани благодарение на информационната помия , с която ни заливат ежедневно. Сталин изобщо не е убил нито един евреин. Той е една велика историческа личност, която трябва да се анализира и прецени от обективни историци, политолози, журналисти, икономисти и други умни хора.
      Тезите, които развивате са ни познати от публикации свързани с великата конспирация и т. н. В крайна сметка обаче съветските народи под ръководството на Сталин спечелиха най- кръвопролитната война и спасиха света и демокрацията, като платиха най- високата възможна цена – 27 млн. човешки жертви. След това този „кръволок“, който избива евреите директно участва при създаването на държавата Израел, как ще обясните това? Този „тиранин“ дори е помагал на България и не е допуснал да ни разпарцелират както след Берлинския договор. Аман, аман от измислени патриоти и нови фашисти.
      Бог да пази България.

      • Съвършено сте прав!!! За съжаление всичко живо се втурна да разбира от политика. И нещата опряха до кривата круша – ни напред, ни назад!

  4. PIITE SI HAP4ETATA BE PLATENI LUMPENI . TOVA SA 27 000 000 ZAGINALI JIVI HORA , A KOLKO DRUGI NEPREBROENI ??? SEGA VI E LESNO DA LEETE POMIA PO RUSIA , NO STANE LI „PATAKLAMATA“ I POREDNIA PARAD NA POBEDATA SE PROVEDE VAV VASHINGTON VEDNAGA 6TE OBARNETE PALA4INKATA . ABE PRODAJNI KAPUTI , KADE POLU4IHTE OBRAZOVANIETO SI BE , KADE IADOHTE BIAL HLIAB V ZAPADNIA SVIAT LI ILI V MALKA SOCIALISTI4ESKA BULGARIA ??? PLIUETE PO NIAKAKAV SI KOMUNIZAM , 6TOTO TAKA VI E UDOBNO , PO RANO PLIUEHTE PO ZAPADA , IZKARAITE SI MOZACITE OT ZADNICITE I 6TE PROGLEDNETE , 4E VSIAKAKAV VID KAPITALIZAM I KOMUNIZAM E SAZDADEN ZA DA VLADEE I UPRAVLIAVA NARODITE . RAZMARDAITE SI ZOMBIRANITE MOZA4ETA I POMISLETE KAKVO BI STANALO AKO VSEKI SI PRAVE6E KAKVOTO ISKA PO SVETA ??? KOITO PO-BARZO IZVADI PI6TOVA I TOI E PRAVIAT LI ??? VAPROSAT E : KOIA SISTEMA POMAGA NA HORATA DA JIVEIAT NORMALNO , DA MISLIAT ZA SEMEISTVO , DECA , TVORENE I SPOKOINA SMART NA LEGLO . LAINARITE PO SVETA ZA JALTI STOTINKI SA GOTOVI DA PRODAVAT I MAIKITE SI I DECATA SI I VIE STE EDNI OT TIAH . VA6TE KOMENTARII SA PLOD NA SOROSOIDNI SMRADLIVI LAINA , S KOITO VI ZAHRANVAT DA PI6ITE TUK IZMISLICI I DA HVARLIATE PEPEL V O4ITE NA VE4E NAISTINA ZATAPELIA BULGARIN . KOGATO NIE U4EHME V U4ILI6TE ISTORIA , GRAMATIKA , MATEMATIKA I VSI4KO OSTANALO I BIAHME EDNA OT NAI-OBRAZOVANITE DARJAVI V SVETA , VA6ITE AMERIKANSKI KUMIRI U4EHA V U4ILI6TE KAK SE PRAVIAT HAMBURGERI … KOGATO NIE V MALKA BULGARIA IMAHME PO-VE4E OT 30 SPORTNI U4ILI6TA V ZAPADNA EVROPA ME4TAEHA ZA TOVA V SANI6TATA SI , A USA IZOB6TO NEBIAHA I 4UVALI ZA TIAH . TOVA KOETO KOMENTIRA RESHETNIKOV E SAMATA ISTINA I VIE STE SAGLASNI S NEGO , NO NE VI „RAZRE6AVAT “ DA IMATE SOBSTVENNO MNENIE , NE VI RAZRE6AVAT DA SI VDIGNETE GLAVATA PROSTA ,,, NE6TASTNICI …

  5. Само да вмъкна нещо за кентавъра,че напълно си оправдава прозвището,което сам си е измислил!Макар,че от гледната точка на полукон,не може да се подценява интелигентното животно!Неговите изброени източници на информираност го потвърждават!Ако е работил на живо с различни националности и е посещавал държавите им по места за да се запознае с начина им на живот и възгледите им ,ще се увери,че в телефона и другите джажи/дивайси/е дезинформиран и промит до кости мозъкът му!!!Единствени руснаците се вдигнаха с хеликоптер през нощта да спасяват ухапан от скорпион български капитан- полицейски наблюдател!!!!!!!!!Другите западни нации и американците също слушаха по радиостанцията,но се оправдаваха със забраната за нощни полети!!!Щеше да си загине,заради тяхното хладнокръвие/пазизаконие-пазидупие-безхаберие/младия,симпатичен български офицер с когото играхме партия шах 13 часа във въздуха и така не си я доиграхме,но оцеля заради „братушките“и поради „братушките“,а не заради спазващите правилата страхливци/да го кажем с истинското му име-посерковци/Примери много за западняци и американци,които когато е малко по-напечено/да не говорим за стрелба и взривове в Босна например/,се изпокриват,като мишоци в трици и като мине опасността се правят на важни и дават „ценни“ разпореждания!!!Когато някъде е напечено ,изпращат българите да оправят нещата,защото знаят,че ще намерим начин да се оправим във всякаква ситуация ,пък и е безопасно за тях самите!!??Обобщено от моя богат опит на терена в различни горещи точки на света е,че руснаците са много високо интелигентни и са готови да помогнат/и го правят / във всеки един момент на необходимост към нуждаещия се!Особено ,ако е българин!!!!!!!!!Западняците и американците са доста в другата противоположност!!!!Има и отделни изключения разбира се ,но да не забравяме,че аз обобщавам!Горещият ми съвет към всеки който прочете коментара ми за наричащия се „кентавър“,е да му помогнем с общи усилия да си натика телефона „отзад“!!!!Ако може да побере и по-големите си източници на дезинформираност,като компютър и телевизор-още по-добре за него!!!Така ще му остане възможността да потърси и прогледа към по-реалистични средства за информация,може би!?Пък защо не и да му се поувеличи АНАЛитичността,каято пък да го доведе до четене между редовете и да събира различни мнения!!??Успех кентавърю млади!!!Бъдещето е в теб!Да си жив и здрав!!!!Дерзай и се самовъзпитавай и с помощ на другомислещите и опитните !!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук