Саботират старта на ски сезона на Витоша

0
537

Концесионерът на зимните съоръжения на Витоша – „Витоша ски“ – съобщи, че три от ключовите оръдия за технологичен сняг са били откраднати.

Оръдията от години се монтират около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта „Витошко лале“ 1.

Според информацията, разпространена на сайта на концесионера, крадците са действали в нощта срещу 27 декември, като са се възползвали от тъмнината. Откраднати са захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират. Щетите се оценяват на около 5000 евро.

От дружеството „Витоша ски“ изразяват учудване кой би имал интерес да краде такива специализирани кабели, неприложими при каквато и да било друга техника и практически непродаваеми в България и коментират на сайта, че желанието на шепа хора да няма ски сезон в любимата на софиянци планина Витоша е на път да се осъществи.

„Можем да говорим за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша“, смятат от „Витоша ски“.

Те твърдят, че престъпниците са заснети от охранителните камери и кадрите вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на производство.

„Вероятността това да не са случайни апаши, а добре познати противници на развитието на зимните спортове у нас, е голяма“./chronicle

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук