Само една медицинска сестра обслужва община Трекляно

0
86
Само една местна медицинска сестра обслужва община Трекляно, каза за БТА кметът на общината Радко Петрунов. Личният лекар, който полагал грижи за местното население, починал и сега хората в района разчитат единствено на медицинската сестра.

„Изключително благодарен съм на Спешния център в Кюстендил, който никога не е отказал да обслужи територията на общината“, каза Петрунов.

Той посочи, че е наясно, че вече има практика да се предлага безплатно жилище на лекар, ако склони да се грижи за населението на определен район и посочи, че Общината също може да предложи такъв вариант, след като идеята бъде обсъдена с Областната администрация в Кюстендил и Здравната каса.

Между 500-600 души ще останат през предстоящия зимен сезон в отдалечената община Трекляно. През лятото местните са повече, но за зимата много от тях се прибират в големите градове, казаха от общинската администрация. От там твърдят, че общината е готова да посрещне зимата.

„Ние сме планинска община, с надморска височина между 600 и 1600 метра. Имаме сключени договори за сметопочистване и поддържане на общинските пътища. Работим с едни и същи фирми от години и никога не е имало проблем“, посочи Петрунов.

Той допълни, че за зареждането с основни продукти се грижат две потребителски кооперации. Частни фирми също доставят ежедневно стоки в населените места в общината.

Готово за зимата е и училището в Трекляно, където се обучават около 35 ученика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук