Само за ден почти 100 души починаха от Коронавируса

0
185

Само в неделя нови 97 заболели от коронавируса починаха в Китай. Броят на потвърдените заразени в страната пък надхвърли 40 хиляди.

От починалите в неделя, повечето случаи – 91, са били регистрирани в най-тежко засегнатата китайска провинция, Хубей. В цялата страната броят на заболелите е нараснал с над 3000. До този момента в Китай болестта е отнела живота на 908 души.

За 187 518 болни има съмнения, че са заразени с коронавируса, но тестовете все още не са дали резултати. Броят на излекуваните пациенти, които са били хоспитализирани със заболяването, достигна 3 281.

Има риск коронавирусът да се разпространява извън Китай от хора, които не са пътували никога в тази страна, предупреди вчера на ръководителя на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

„Наблюдават се притеснителни случаи на разпространение на коронавируса от хора, които не са пътували“ в Китай, написа в Туитър Гебрейесус.

Според него тези случаи може да са признак на по-сериозно разпространение на вируса по света.

Макар разпространението на вируса извън Китай да изглежда по-скоро умерено, ръководителят на СЗО предупреди, че то може да се ускори.

„Изолирането му остава наша цел, но всички страни трябва да използват възможността, създадена от стратегията за изолиране, за да се подготвят за евентуалното идване на вируса“, каза Гебрейесус.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук