САМО И ЕДИНСТВЕНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Съдът попари мераците на БГ Мадоф да спъне делото за КТБ

Следващото заседание е днес 9 май от 10:00 в Специализираната прокуратура

0
8668

Аплативният специализиран съд постанови, че няма основания делото за източването на Корпоративна търговска банка да бъде прекратено и то може да продължи по същество, съобщи на 27 април агенция „Дейли Прес“.

Определението на съда бе публикувано тогава на страницата на институцията, то е окончателно и не подлежи на обжалване.

По този начин нескончаемите мераци на БГ Мадоф Цветан Василев да се отърве от наказателна отговорност за източените от него 4,7 млрд. лв. от КТБ бяха попарени.

Василев се укрива в Белград вече четвърта година и всячески се опитва да спъне хода на делото срещу него. Един от триковете му беше, че при разпоредителното заседание в спецсъда адвокатите му поискаха делото да се прекрати, тъй като той не можел да се яви лично, понеже в Белград течала процедура по екстрадицията му. Наглостта на мустакатия банкер беглец да иска спиране на делото, понеже не може да се яви, при положение че самият той е отговорен това да не се случи, не беше приета като основание от съда и беше даден ход на делото. Адвокатите на БГ Мадоф обаче обжалваха решението, но сега то бе потвърдено на втора инстанция.

Така на 9 май (днес) делото трябва да продължи по същество с изчитане на обвинителния акт, който е с обем 15 000 страници.

Василев и още 17 души са обвинени, че като организирана престъпна група, водена от самия БГ Мадоф, са извършили стотици длъжностни престъпления, довели до източването на парите на вложителите в банката.

Точно в 10:30 Информационна агенция „Дейли Прес“ ще излъчва на живо във „Фейсбук“ от Аплативният специализиран съд очаквайте журналистът ни Тодор Стефанов на живо точно в 10 ч.

ТУК МОЖЕ ДА ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО:

https://m.facebook.com/Daily-Press-Електронен-таблоид-1442495702732907/?ref=bookmarks

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук