САЩ обявяват нови санкции срещу Москва (ОБНОВЕНА)

0
7550
Източник: ЕПА

Днес Вашингтон ще обяви нови санкции срещу Москва заради подкрепата на Кремъл за режима на Башар Асад в Сирия, предаде Би Би Си с позоваване на постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли.

Очаква се санкциите ще бъдат огласени от министъра на финансите Стивън Мнучин.

По думите на Хейли, те ще бъдат въведени на първо място срещу руски компании, които са свързани с Асад и с използването на химически оръжия.

„Асад знаеше, че Русия го подкрепя, знаеше, че Русия ще го защити в ООН и Асад постъпи безразсъдно, използва го (химическото оръжие – б. р.) по най-агресивен начин. Трябва да сме наясно ,че не можем да допуснем каквато и да било употреба на химическо оръжие.“ – коментира Хейли.

САЩ наложиха нови санкции на Русия

САЩ наложиха нови санкции на Русия

 

Рестриктивните мерки засягат седем руски олигарси

Тя опроверга информациите, че президентът Доналд Тръмп смята да изтегли американските военни от Сирия в рамките на шест месеца.

По-рано пресаташето на Белия дом Сара Сандърс обяви, че президентът Трмъп иска възможно най-скоро американските военни да се върнат от Сирия, но уточни, че мисията на САЩ остава непроменена – унищожаване на ИДИЛ и създаването на условия, при които възстановяването на групировката да бъде невъзможно. По думите й, Вашингтон очаква от съюзниците си да поемат повече отговорности по сигурността в региона.

Преди изявлението на Сандърс френският президент Еманюел Макрон заяви в ефира на BFM TV, че е убедил Тръмп в необходимостта американците да останат в Сирия за дълъг период от време.

Припомняме, че в началото на месеца САЩ въведоха санкции срещу 38 руски бизнесмени, чиновници и компании.

50 руски олигарси загубиха $12 млрд. само за ден, рублата се срина

50 руски олигарси загубиха $12 млрд. само за ден, рублата се срина

 

Заради санкциите, наложени от САЩ…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук