САЩ с въздушен удар срещу „Ислямска държава“ в Афганистан ВИДЕО 18+

0
2631

При операцията е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване

Американската армия бомбардира член на „Ислямска държава“ в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое „Ислямска държава“, припомня агенцията.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на „Ислямска държава“. „Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите“, обеща американският президент.

Централното командване съобщи, че САЩ са осъществили удар с дрон срещу член на „Ислямска държава“ в провинция Нангархар, който е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул.

При операцията е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви при операцията. Асошиейтед прес отбелязва, че остава неясно дали убитият член на „Ислямска държава“ е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук