Седмицата започва с облаци и дъжд

0
74

И днес ще остане облачно и на много места ще има валежи от дъжд. След обяд в Западна България и Родопската област ще се усилят и ще са значителни по количество. В източните райони ще е почти без валежи. До обяд в западните части на Дунавската равнина ще е почти тихо и отново ще се образуват мъгли.

В следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб. В източната половина на страната и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони, до към 15°-16° в източните.

През нощта срещу вторник вятърът в повечето райони ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще бъде умерен и с него ще нахлуе малко по-студен въздух. Все още ще превалява, но предимно слабо; от запад на изток валежите ще спират.

В планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. Отначало в планините в Западна България, а около и след обяд и в Родопския масив валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Във вторник сутринта само на отделни места в източната половина от страната все още слабо ще превалява, но и там валежите бързо ще спрат. Облачността ще се разкъса и ще намалее. В сряда от запад отново ще се заоблачи, а вечерта ще започнат валежи от дъжд.

Сутрешните температури ще се понижат, а дневните слабо ще се повишат. В четвъртък и петък ще има валежи, предимно от дъжд, на повече места през първия ден, а през втория – ще са главно в Южна България. Ще бъде и ветровито. Очаква се и захлаждане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук